Otkrijte istinite i lažne mitove o ljepoti!

Otkrijte istinite i lažne mitove o ljepoti!

Otkrijte istinite i lažne mitove o ljepoti!
  • Objavljeno: Subota, 23.12.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Da bismo odagnali neke sumnje, napravili smo listu lažnih mitova koje biste svakako morali odbaciti.

Mitovi o ljepoti ne moraju nužno biti neistiniti. Postoje i oni koji su provjereni i zaista djeluju!

Mit 1: Najbolje je koristiti prirodnu kozmetiku

Ako je nešto prirodno, to ne znači da je najbolje! Mnogi prirodni sastojci sadrže više vitamina i minerala ali sintetski proizvodi mogu biti učinkovitiji jer su njihove formule pripremali vrhunski stručnjaci.

Mit 2: Pasta za zube isušuje prištiće

Vjerujte, ovo smo isprobali i uvjerili se da je laž. Pasta za zube ne isušuje prištiće! Štoviše, uzrokuje oštećenje kože nakon čega nastane krasta, tri puta veće površine od prištića. Ako imate kožu sklonu prištićima i ankama, radije potražite adekvatan proizvod u ljekarni koji će ublažiti oteklinu i upalu.

Slavne ljepotice otkrivaju 25 najboljih savjeta za ljepotu!

Mit 3: Pijenje vode vlaži kožu

Ovo je djelomična laž. Voda hidratizira unutarnje organe i dublje slojeve kože. Ono što kožu održava vlažnom su prirodna ulja na površini kože. Da biste kožu održali vlažnom, ipak je potrebno nanositi hidratantne kreme.

Mit 4: Brijanje ubrzava rast dlačica

Da je ova tvrdnja točna, ćelavi ljudi ne bi postojali jer bi brijali glavu. Kod brijanja oštrice žileta klize po površini kože i režu dlačicu ukoso, ostavljajući vrlo oštar rez. Prvih par dana dlačice nisu dovoljno dugačke da bi prijanjale uz kožu, pa rastu vertikalno, što odaje dojam da su postale čvršće. S druge strane, istina je da depilacija voskom stanjuje i prorjeđuje dlačice, jer postepeno uništava njihove folikule.

Mit 5: Slatkiši i masna hrana uzrokuju prištiće

Iako ova vrsta hrane nije dobra za zdravlje, ne postoje znanstveni dokazi koji bi potkrijepili ovu teoriju. Ako uopće postoji poveznica između masne hrane i pojave prištića, istina se vjerojatno krije u masnoći koja ostaje na rukama i potom se prenosi na lice.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti