Otvorena predavanja o ADHD-u

Otvorena predavanja o ADHD-u

Otvorena predavanja o ADHD-u
  • Objavljeno: Utorak, 14.09.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Danas ima puno djece koja su zbog svoje hiperaktivnosti i nepažljivosti krivo shvaćena. Često ih okolina, zbog nedovoljne educiranosti, obilježava kao zločestu, nemarnu i lijenu djecu. Takvo stajalište negativno utječe na njihovo samopouzdanje. Zbog toga je iznimno važno upoznati roditelje, odgajatelje, učitelje i druge sa svim posebnostima takve djece, jer se pohvalama, usmjeravanjem i razumijevanjem pruža velika pomoć takvoj djeci koja nerijetko znaju iznenaditi svojim mogućnostima.

Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost, a zastupljenost je oko 3-5% kod školske djece. Kao što smo rekli djeca s ADHD-om su često prepoznata kao „zločesta", „neodgojena" i „lijena", a zapravo pravim pristupom oni otkrivaju da su izrazito znatiželjni, maštoviti i puni energije koja se itekako dobro može usmjeriti.

Mnoge nacionalne i regionalne organizacije zbog toga organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u.

I mi obilježavamo Tjedan ADHD-a!

Pozivamo vas na predavanja u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu. Ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema: roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost.

A sve to će vam približiti udruga Buđenje, neprofitna organizacija za razumijevanje ADHD-a koja je osnovana 2004. godine u cilju edukacije osoba čiji je interes područje ADHD-a (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj), a započela je s radom u ožujku 2005. godine kada je Marko Ferek održao svoje prvo predavanje. Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi su: organiziranje obavijesnih i obrazovnih seminara radi upoznavanja roditelja, učitelja i ostalih stručnjaka koji se bave odgojem i obrazovanjem djece s različitim terapijskim postupcima u području problematike ADHD-a; organiziranje kreativnih radionica za djecu i odrasle članove udruge; poticanje istraživanja na području prevencije, dijagnostike i rehabilitacije osoba s ADHD-om, poticanje i organiziranje izdavačke djelatnosti u svezi ADHD-a; razvijanje i jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Zato nemojte puno razmišljati, nego dođite na predavanje Marka Fereka: „Hiperaktivni sanjari - osobno iskustvo".

Osijek

21.09.2010. utorak 18:00;
Gradska četvrt Gornji grad
Trg Lava Mirskog 1

  

Zagreb

22.09.2010. srijeda 18:00;
Klinika za dječje bolesti
Klaićeva 16

  

Rijeka

23.09.2010. četvrtak 18:00;
Vijećnica Grada Rijeke
Korzo 16

Split

27.09.2010. ponedjeljak 18:00;
Gradska knjižnica Marko Marulić

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti