Ova činjenica o seksu je poprilično uznemirujuća!

Ova činjenica o seksu je poprilično uznemirujuća!

Ova činjenica o seksu je poprilično uznemirujuća!
  • Objavljeno: Petak, 26.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Pixabay

Kategorija: Zanimljivosti

Obzirom na to da na internetu možemo pronaći bezbroj mitova o seksu, pristupiti pornografskom sadržaju i pročitati brojne, često preuveličane, činjenice, ne čudi što adolescenti zapravo ne znaju pravu istinu o seksu.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Adolescent Health, pokazuje da mnoge homoseksualne i biseksualne djevojke nisu svjesne da tijekom seksa s drugim djevojkama mogu zadobiti brojne spolno prenosive bolesti.

Razlog tome može biti nedostatak seksualnog obrazovanja orijentiranog na homoseksualne odnose.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, homoseksualne i biseksualne žene su podložnije nekim spolno prenosivim bolestima.

Provedeno je online istraživanje s fokus grupama koje su uključivale homoseksualne i biseksualne djevojke u dobi od 14 do 18 godina. Istraživači su postavljali pitanja fokus grupama kako bi pokrenuli raspravu, a kasnije su analizirali njihove odgovore.

Istraživači su otkrili da djevojke nevoljko koriste zaštitu tijekom seksa jer smatraju da bi im to umanjilo zadovoljstvo. Ujedno smatraju da se spolne bolesti lakše prenose među heteroseksualnim parovima, te je to još jedan od razloga zašto ne koriste zaštitu tijekom seksa.

Istraživanje je također pokazalo da su biseksualne djevojke sklonije neplaniranoj trudnoći jer koriste kontracepciju u znatno manjem broju.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti