Ove biljke su najbolji borci protiv raka!

Ove biljke su najbolji borci protiv raka!

Ove biljke su najbolji borci protiv raka!
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Puno prije pojave moderne medicine su se različite bolesti i poremećaji liječili potpuno prirodnim putem, odnosno pomoću začina i biljaka. Kasnije su znanstvenici ustanovili da neke biljke uistinu imaju odlično djelovanje na zdravlje, kao i da se mogu koristiti za prevenciju i ublažavanje niza bolesti, uključujući različite vrste raka.

Ružmarin

Istraživanja su pokazala da ružmarin poboljšava djelotvornost lijekova koji se koriste u kemoterapiji. Uzimanje ružmarina tijekom kemoterapije može zaustaviti širenje stanica raka i potaknuti ih na samouništenje.

Saznajte kako miris ružmarina poboljšava pamćenje!

Peršin

Peršin je jako dobar izvor apigenina koji potiče stanice raka na samouništenje. Apigenin blokira dotok krvi prema stanicama raka, što onemogućava njihovo širenje.

Timijan

Timijan sadrži timol, spoj za kojega su istraživanja pokazala da ima moćno antikancerogeno djelovanje. Timijan se vrlo često koristi za jačanje imuniteta i ublažavanje simptoma infekcija respiratornog sustava.

Menta

Menta sadrži spojeve koji blokiraju dotok krvi prema kancerogenim stanicama, što ju čini odličnom za uništavanje i prevenciju širenja stanica raka.

Kopar

Kopar ima moćno antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu, za koje su istraživanja pokazala da povećavaju rizik od nastanka i daljnjeg širenja stanica raka.

Isprobajte recepte za juhe koje pobjeđuju rak!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti