Ovo su 4 očita znaka da ste izabrali pogrešnu dijetu

Ovo su 4 očita znaka da ste izabrali pogrešnu dijetu

Ovo su 4 očita znaka da ste izabrali pogrešnu dijetu
  • Objavljeno: Subota, 22.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Niže brojke na vagi i manji obujam struka ili bedara nisu najvažniji pokazatelji uspješnosti dijete koju prakticirate. Glavni znak da dijeta funkcionira je ono kako se fizički osjećate. Ako ste previše opsjednuti mršavljenjem i prakticirate dijetu koja vam ne odgovara, vaše će tijelo patiti te može doći do naglih promjena raspoloženja, niske razine energije, problema s probavom i oslabljenog imuniteta.

U slučaju da ste primijetili barem 1 od ova 4 znaka nakon što ste počeli prakticirati dijetu, to znači da ta dijeta možda i nije najbolji izbor za vas!

1. Dijeta i kronični umor

Ako se budite iscrpljeni nakon višesatnog sna, a tijekom dana jedva držite oči otvorene, trebali biste obratiti pažnju da prehranu, ali i na stil života. Obratite pozornost na kvalitetu sna, kao i dovoljnu količinu spavanja, a obroke bazirajte na namirnicama koje su zdrave i koje će vaš organizam opskrbiti energijom.

2. Dijeta i problemi s probavom

U slučaju da ste počeli prakticirati novu dijetu i primijetili da ne idete dovoljno često na WC, to je znak da ne unosite dovoljne količine hrane ili pak da ne unosite odgovarajuće namirnice. Najčešće je riječ o nedovoljnom unosu vlakana.

3. Dijeta i bolesti

Ako se konstantno borite sa začepljenjem nosom, glavoboljom, zamorom ili upalom grla, vjerojatno jedete nešto što utječe na vaš imunitet.

4. Dijeta i žudnja za određenim namirnicama

Žudnja je način na koje vam tijelo pokušava reći da vam nedostaju određene hranjive tvari. Na primjer, ako vam se stalno jede nešto slano, vjerojatno imate nedostatak minerala u organizmu.

Posezanje za slanim namirnicama također je način na koji se tijelo pokušava nositi sa stresom. Ako vam se jede slatko, možda vam je potrebno više proteina. Također, pojačana potreba za slatkišima odnosno šećerom može biti znak da su vašem tijelu potrebni ugljikohidrati kao energija za mozak i tijelo.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti