Ovo su najbolji izvori omega 3 masnih kiselina!

Ovo su najbolji izvori omega 3 masnih kiselina!

Ovo su najbolji izvori omega 3 masnih kiselina!
  • Objavljeno: Srijeda, 18.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Omega 3 masne kiseline poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sustava, reguliraju razinu hormona, ublažavaju kroničnu upalu i smanjuju rizik od niza bolesti. Pronalazimo ih u različitim namirnicama, kao što su jaja, povrće, govedina ili masna riba. Da biste zadovoljili potrebu tijela za omega 3 masnim kiselinama, svakako povećajte unos sljedećih namirnica.

Masna riba

Losos je jedna od najzdravijih namirnica. Jako je dobar izvor proteina, zdravih masti, vitamina i minerala. Skuša je jako dobar izvor omega 3 masnih kiselina, proteina, vitamina D, B12 i selena. Masna riba općenito je jako dobar izvor omega 3 masnih kiselina. Osim skuše i lososa, omega 3 masne kiseline možete unositi putem tune i sardina.

Isprobajte recept za losos s limunom i cimetom!

Ulje od lanenih sjemenki

Ulje od lanenih sjemenki je odličan izbor za osobe koje prate veganski tip prehrane. Ima dobar omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina.

Chia sjemenke

Chia sjemenke su jedna od najzdravijih namirnica koju je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Osim što su jako dobar izvor omega 3 masnih kiselina, također su dobar izvor dijetalnih vlakana i mangana.

Orasi

Sve vrste orašastih plodova sadrže omega 3 masne kiseline, ali orasi imaju najbolji omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina. Također su dobar izvor bakra i jako dobar izvor mangana.

Saznajte zašto su orasi dobri za vaše zdravlje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti