Otvoren sajam Pravo doba!

Otvoren sajam Pravo doba!

Otvoren sajam Pravo doba!
 • Objavljeno: Četvrtak, 19.05.2016.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Organizator Pravog doba je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Pokrovitelj Sajma je Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Udio generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40%, te se predviđa njegov daljnji rast. Uzimajući u obzir ovaj trend PRAVO DOBA će dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, dobar osjećaj i blagostanje u svakom pogledu.

Na jednom mjestu okupili su se profesionalci uključeni u povećanje kvalitete života u starijoj dobi, kako bi generacijama 50+ pripremili nezaobilazno sajamsko događanje.

PRAVO DOBA ponudit će odgovore na najčešća pitanja:

 • Očuvanje ili poboljšanje zdravlja
 • Kreativno korištenje slobodnog vremena
 • Osiguranje njege u poznim godinama

PRAVO DOBA je mjesto razmjene iskustava stručnjaka, ponude opreme i usluga za domove za starije osobe i druge ustanove i kućanstva, domova za starije, lječilišta i toplica, te svih drugih proizvoda i usluga, koji doprinose povećanju kvalitete života u starijoj dobi.

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja -

(Pet ritmova, Zdravi stilovi življenja, Važnost vježbanja u starijoj dobi, Osnažimo pamćenje, Informacijske tehnologije u službi osoba starije životne dobi, Škola zdravlja - pokazne vježbe, Art terapija: Likovna radionica, Zdravlje iz bakine kuhinje, Kreativne radionice, Super seniori: Razbijanje stereotipa: radionica izrade grafita pod vodstvom street artista).

Izdvajamo:

 • tribina: Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa
 • predavanje: Utjecaj aromaterapije na nesanicu
 • okrugli stol: Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlja starijih osoba
 • nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma
 • nastupi plesnih i pjevačkih skupina

Na štandovima izlagača moći će se obaviti tzv. Mali sistematski pregled (mjerenje glukoze u krvi, mjerenje tlaka, spirometrija, oksimetrija, testiranje sluha, mjerenje očnog tlaka, provjeru vidne oštrine, mjerenje dioptrije, pregled oka s prijenosnim biomikroskopom, ultrazvučno mjerenje mineralne gustoće kosti i mjerenje vitaminsko mineralnog statusa u organizmu).

Sajam PRAVO DOBA održava se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

www.zv.hr/pravodoba

www.facebook.com/pravodoba

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti