Istraživanje otkriva je li bolje živjeti zajedno prije braka

Istraživanje otkriva je li bolje živjeti zajedno prije braka

Istraživanje otkriva je li bolje živjeti zajedno prije braka
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Suprotno rezultatima prethodnih istraživanja, da zajednički život prije braka narušava kvalitetu odnosa, znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Population Research and Policy Review, otkriva da parovi, koji žive zajedno prije braka, dulje ostaju vezi.

Znanstvenici su proučavali rezultate ankete u kojoj je sudjelovalo 2761 žena u dobi od 18 do 46 godina.

Provjerite što sve utječe na uspješan brak!

Rezultati su pokazali da parovi, koji su živjeli barem 4 godine zajedno prije ulaska u brak, imaju veću vjerojatnost da će ostati u braku čak 12 godina dulje, u odnosu na parove koji nisu živjeli zajedno.

Dob očito igra važnu ulogu. Starije žene su spremnije na zajednički život prije braka, za razliku od mlađih koje u prosjeku čekaju barem 4 godine veze da bi se upustile u zajednički život.

Također, žene koje po drugi puta ulaze u brak i prije braka žive s partnerom, imaju za 148% veću vjerojatnost da će ostati u braku.

Saznajte što ljudi očekuju od braka!

Znanstvenici ističu da je glavni razlog manji pritisak kod ulaska u brak. Naime, ako u brak ulazite dok već živite zajedno, to neće donijeti prevelike promjene u vašem životu.

Prema brojnim stručnjacima, zajednički život je odličan način da se upoznate s partnerom još bolje i da vidite možete li se nositi s različitostima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti