Pigmentacijske mrlje: Neprijatelj broj 1 nakon ljetovanja!

Pigmentacijske mrlje: Neprijatelj broj 1 nakon ljetovanja!

Pigmentacijske mrlje: Neprijatelj broj 1 nakon ljetovanja!
  • Objavljeno: Subota, 11.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

Iako su pigmentacijske mrlje obično bezopasne, mogu narušiti naše samopouzdanje obzirom da se javljaju na licu, dok određeni oblici mogu biti i opasni po život, kao što je primjerice melanom. Ako imate problema s mrljama preporučujemo da ih držite na oku a u nastavku teksta donosimo rješenje za njihovo umanjivanje ili potpuno nestajanje.

Neujednačena koža (ili hiperpigmentacija) je pojava tamnih mrlja na koži, a nazivamo ih još staračke pjege ili mrlje od sunca. Glavni uzrok hiperpigmentacije je izlaganje suncu, pa se i javljaju na dijelovima tijela koji su najčešće izloženi, poput lica, dlanova i ruku. Osim UV zraka, na njihov nastanak utječu i drugi faktori kao što su genetika, dob, hormoni, itd.

Primjerice, često se kod trudnica javlja Melazma - vrsta hiperpigmentacije koja se javlja tijekom i poslije trudnoće uslijed djelovanja hormona. Najčešće se pojavljuje kod žena - zahvaća čak do 90 % trudnica. Samo 10 % slučajeva su muškarci. Manifestira se na licu, pogotovo na obrazima, nosu, čelu i gornjoj usnici. Za razliku od staračkih pjega, melazma se može povući sama od sebe nakon rođenja djeteta ili ako se smanji unos estrogena.

1. ISDIN SPOT PREVENT

Idemo sad zamisliti ovaj scenarij: Ljeto je iza nas. Nismo bili pažljivi i koristili dovoljno SPF-a (a možda ga nismo koristili uopće!). Jedina neželjena prtljaga koju smo donjeli s odmora su pigmentacijske mrlje. Dobro smo se namučili da ih se riješimo ali što sada? Kako osigurati da nam se ne vrate?

Ako se prepoznajete u ovom opisu za vas je ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid – SPF fluid za lice za sprječavanje nastanka pigmentacijskih mrlja. Štiti zaštitnim faktorom 50+, s UVA zaštitom čak 61 –a to je 3 puta veća UVA zaštita od one propisane za SPF 50+. Radi se o laganom fluidu koje se u dodiru s toplinom kože odlično razmazuje i stapa s kožom. Jer budimo realni, ako već moramo koristiti SPF svaki dan onda nam je jako važno da on bude lagan i prozračan, a Spot Prevent zaista je, iako se radi o kombinaciji kemijskog i mineralnog filtera zaštite za koji kažu da se inače teško razmazuje.

Spot prevent sadrži hijaluronsku kiselinu za koju znamo da osigurava hidrataciju kože jer navlači na sebe vodu poput spužve. I Alantoin – odličan sastojak za regeneraciju kože!

Još jedna stvar oko koje se ne morate brinuti je vaš tip kože obzirom da je idealan za sve tipove, pa čak i za osjetljivu i atopičnu. Zbog svoje vrlo visoke zaštite preporuča ga se prije i poslije estetskih i kozmetičkih zahvata.

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid 50ml: 165kn

2. ISDIN ACTIVE UNIFY

No, idemo sad zamisliti na tren da trenutno još uvijek imamo pigmentacijske mrlje i želimo ih se nekako riješiti. Za to bi bio idealan ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid – fluid sličan Spot Preventu ali za ujednačavanje i izbjeljivanje potojećih pigmentacijskih mrlja. Tekstura je također Fusion Fluid i odlično se stapa s kožom. Inače, ISDIN je uvijek poznat po svojim laganim teksturama koje svi odmah zavole. Dolazi u dvije varijante – obična i color! Mi bismo preporučili da uz sebe imate obje varijante – običan SPF kao podloga ispod šminke, a tonirani SPF za one dane kad ne nosimo šminku ali želimo ipak malo ujednačiti ten.

Active Unify sadrži DP3 kompleks – kombinacija 3 izbjeljujuća sastojka (PKEK -Symwhite –Niacinamid) Niacinamid je nekima već dobro znani odličan kozmetički sastojak s puno blagotvornih djelovanja na kožu – štiti od oštećenja sunca, poboljšava razinu vlage, smanjuje znakove starenja, sužava pore i značajno poboljšava i uljepšava neujednačen ten. I zatim jako impresivan Symwhite sastojak – koji je po svom izbjeljujućem djelovanju djelotvorniji i od poznate kojične kiseline. Kliničke studije su pokazale da već 0,5% symwhite-a djeluje bolje od 1% kojične kiseline. Uz to što izbjeljuje i ujednačava kožu, djeluje i kao jaki antioksidans protiv oštećenja od sunca.

Active Unify daje prve rezultate već nakon mjesec, a preporuča se 3 mjeseca kontinuiranog korištenja kako bi se vidio puni učinak.

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid 50ml i ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify COLOR Fusion Fluid 50ml: 172,50kn

Naša preporuka je da Fotoultra SPF kreme za hiperpigmentaciju koristite u kombinaciji s Melacear serumom s vitaminom C, koji će dodatno pojačati njihov učinak.

Cijena ISDIN Isdinceutics Melaclear 15ml: 281,25kn

Svi znamo da sunce ima i dobrih strana: pomaže u sintezi Vitamina D i pozitivno utječe na naše raspoloženje. Dapače, preporuča se boravak na suncu oko 15 minuta 2-3 puta tjedno.

Tamnjenje kože zapravo je prirodan odgovor našeg tijela na uv zrake. Tamnija koža bolje apsorbira sunčeve zrake i zbog toga naša koža proizvodi melanin – tamni pigment.

U normalnim uvjetima, rezultat je koža koja je ujednačeno preplanula, ali uvijek postoje iznimke… Pobrinite se za sebe!

O ISDIN-u

ISDIN je vodeći španjolski dermatološki brend osnovan 1975. Od 2000. se širi u zemlje španjolskog govornog područja , 2015. krenula je ekspanzija i na ostala tržišta. U vlasništvu je PUIG grupe i ESTEVE laboratorija - savršen spoj znanosti i ljepote.

LINIJE PROIZVODA: zaštita od sunca, anti age, kosa i nokti, akne, trudnoća, intimna njega, njaga tijela, oralna njega, dječja linija, akne, psorijaza, atopična koža, infekcije i repelenti.

Misija ISDIN-a je POMOĆI LJUDIMA DA IMAJU ZDRAVU I LIJEPU KOŽU!

ISDIN marka dostupna je u specijaliziranim prodavaonicama i na web trgovini Sophia.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti