Evo zašto je ulje zelene kave toliko popularno!

Evo zašto je ulje zelene kave toliko popularno!

Evo zašto je ulje zelene kave toliko popularno!
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zdravlje kože

Ulje zelene kave novi je hit među prirodnim preparatima za kožu, a zbog brojnih prednosti za kožu, prozvano je čarobnim pripravkom. No, prije nego što nabrojimo sve prednosti ovog ulja, najprije ćemo objasniti razliku između ulja obične kave i ulja zelene kave.

Pečenje zrna kave izvlači njihova prirodna ulja, a proces pečenja koristi se za izradu vašeg omiljenog napitka. Pritisak na nepečeno zrno daje veliku količinu kave, odnosno pritisak na pečeno zrno daje manju količina ulja, što otežava cijeli proces. Budući da je kava toliko popularna, proizvođači se radije odlučuju za pečenje zrna, nego li za istiskivanje ulja.

Za izradu čistog zelenog ulja kave uzimaju se zrna koja još uvijek nisu pržena i njih se hladno preša da bi se dobilo najčišće ulje. Ova zrna ne smiju imati doticaj ni s kakvim toplinskim elementima, kako bi zadržala sve hranjive tvari u svom najčišćem obliku. Zbog ovakvog kompleksnog procesa, u kojem se moraju sortirati zrna koja odgovaraju, potrebno je više zrna zelene kave, nego pečene kave, da se dobije ista količina ulja.

Zaštitite kožu od sunca prirodnim uljima!

Ovo ulje je vrlo blago u mirisu, ali snažnije prodire u kožu zbog većeg broja hranjivih tvari, masnih kiselina i vitamina. Isto tako, ulje zelene kave ima prirodno veći postotak kofeina, a pokazalo se da upravo kofein ima najveću moć u iscjeljenju kože i zaustavljanju starenja.

Ulje zelene kavu zato je malo skuplje, ali prednosti ove vrste, naspram ulja od obične kave, su zaista vidljive. Može se reći da ulje zelene kave ima sve prednosti ulja obične kave, a dodatna pogodnost je da je izostavljeno od toplinske obrade. Prednosti su sljedeće.

Želite li vječno mladu kožu? Ovo su namirnice koje morate jesti svaki dan!

  • Pegla bore – Ulje zelene kave je snažno noćno ulje za lice koje poboljšava linije i „pegla“ bore. Osim toga, ovaj čarobni pripravak učvršćuje kožu na vratu i području dekoltea.
  • Štiti od gubitka vlage – Poznato je da je koži potrebna voda jer s vremenom gubi vlažnost, a ovo ulje sadrži vitaminski prešani sloj za stvaranje prirodne barijere prema čimbenicima okoliša.
  • Izvrsno za liječenje celulita – Koža na licu i vratu nije jedino područje koje treba zaglađivanje. Brojne žene se bore s celulitom ili narančinom kožu i traže prirodno rješenje. Za najbolje rezultate izmiješajte ulje zelene kave s eteričnim uljima đumbira i cimeta i dodajte malo maslinovog ulja na celulitom zahvaćeno područje i barem jednom dnevno nanesite na kožu.
  • Liječenje hiperpigmentacije – još jedna od prednosti ovog ulja je pomoć u liječenju hiperpigmentacije na vrlo jednostavan način. Nanošenjem ulja zelene kave na hiperpigmentirana mjesta dva puta dnevno pomaže vam da dobijete ravnomjerniji ton kože.
  • Zatezanje područja oko očiju – Za njegu osjetljivog područja oko očiju, namočite prstenjak u ulje zelene kave i lagano masirajte područje izvana prema unutrašnjem dijelu oka, kako bi se riješili što više stresa.
  • Pomaže u oštećenjima od sunca – Ulje zelene kave odlično je za poništavanje negativnih učinaka sunca nakon prevelike izloženosti. Za rješavanje tamnih mrlja od sunca ili fotosenzitivnih mrlja, samo nanesite ulje na zaražena područja kako biste zaustavili posljedice.
  • Povećavanje prirodne proizvodnje kolagena i elastina – najvažnija prednost ulja zelene kave je što zbog izuzetno visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina, sterola, vitamina E i antioksidansa potiče prirodnu proizvodnju vaše elastina i kolagena u koži.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije