Pomoć oboljelima od poremećaja hranjenja!

Pomoć oboljelima od poremećaja hranjenja!

Pomoć oboljelima od poremećaja hranjenja!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Od srpnja 2012. u Zagrebu, djeluje Centar za poremećaje hranjenja BEA (bulimija, ednos, anoreksija), s ciljem  pružanja psihosocijalne podrške oboljelima, te njihovim obiteljima.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima oko 45.000 oboljelih od poremećaja hranjenja, a Centar BEA pruža kontinuiranu grupnu podršku u okviru civilnog sektora na području čitave Hrvatske.

Centar za poremećaje hranjenja BEA  predstavlja nastavak višegodišnjeg rada okupljenih stručnjaka, putem dokazano uspješnih programa u području poremećaja hranjenja.

Uz aktivnosti Savjetovališta i grupe podrške za oboljele, u listopadu kreće s radom Edukativno-terapijska grupa za oboljele od bulimije nervoze.

Voditeljica je prof.dr.sc. Alessandra Pokrajac-Bulian s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Grupe započinju s radom 19. listopada, a rok prijave je 15.listopada na info@centarbea.hr

Centar BEA  provodi i preventivni program za učenice srednjih škola, te sudjeluje u izradi Strategijskih smjernica za unapređenja prevencije i liječenja poremećaja hranjenja u RH.

Za više informacija posjetite www.centarbea.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti