Vježbanjem do boljeg zdravlja na Vitafestu!

Vježbanjem do boljeg zdravlja na Vitafestu!

Vježbanjem do boljeg zdravlja na Vitafestu!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sajam zdravlja VITAFEST održat će se 12.-14. listopada 2012. godine u Hypo Centru kao jedinstveno događanje namijenjeno svima koji brinu o sebi, svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih.

U tri dana održavanja, VITAFEST će na interesantan i zabavan način posjetiteljima približiti aktualne sadržaje i potaknuti ih na razmišljanje o vlastitom zdravlju i aktivnostima pomoću kojih mogu poboljšati i očuvati svoje zdravlje

Tijelo je sustav koji treba konstantno održavanje. Da bi bilo zdravo i moglo normalno funkcionirati, potrebna mu je redovita tjelovježba.

Naš poznati tenisač Goran Ivanišević će svojim dolaskom počastiti sajam i sve posjetitelje, a najmlađe će sigurno oduševiti što će s njima odigrati i nekoliko rundi na popularnoj Nintendo Wii konzoli.

Amazonas, centar brazilske kulture u Hrvatskoj, će na Vitafestu predstaviti capoeiru i sambu. Capoeira je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe, kroz igru u nenasilnom okruženju. Samba je zarazan i energičan brazilski ples i ritam izvođen na bubnjevima, karakterističan za karnevalske povorke u Brazilu.

First Fitness i trenerica Suzana Ličina predstavit će vam Extreme workout. Extreme je vrsta treninga, koja se razlikuje od drugih grupnih programa vježbanja. U njemu nema plesa i ne koriste se rekviziti, samo vlastito tijelo, koje se postepeno kroz trening dovodi do krajnjih granica izdržljivosti. Trening je vrlo intenzivan, pa se preporuča iskusnijim vježbačima.

Imat ćete priliku saznati što je Workout 4 Parkour. Workout 4 PARKOUR nastao je po uzoru na Parkour pokret koji su pokrenuli poznati francuski Yamakasi kao disciplinu najefikasnijeg prelaska preko raznih prepreka koji nam se hodajući ili trčeći nađu na putu. Suzana će vam pokazati trening za jačanje tijela i poboljšanja njegove pokretljivosti koristeći isključivo vlastitu težinu, kroz razne vježbe, kretanja preko prepreka i razne položaje izdržljivosti.

Zumba objedinjuje hipnotičke latino ritmove i plesne pokrete koje je lako pratiti. Suzana Ličina predstavlja ovu plesnu koreografiju intervalnog treninga u kojoj  se izmjenjuju brži i sporiji ritmovi salse, cumbie, merengea i reggetona. Na Vitafestu isprobajte trening koji učvršćuje i izgrađuje tijelo. Savršen je izbor za sve koji vole latino glazbu, jednostavne koreografije i dobru energiju.

Posjetitelji će također moći uživati u demonstracijama programa Morning stretch, Easy Dance, Prenatal Yoga i Complete workout.

Kralježnicu je važno održavati gipkom do poznih godina jer ona zapravo određuje našu starost. Vježbanje je jedan od načina na koji se odupiremo faktorima koji loše utječu na stanje i razvoj naše kralježnice. Dođite na sat vježbanja s Tatjanom Rutonić i naučite najbolje vježbe koje vam mogu pomoći očuvati zdravlje kralježnice ili pomoći kada dođe do problema. Tatjana Rutonić je voditeljica vježbi za kralježnicu u Makronovi te autorica popularnih knjiga Vježbe za kralježnicu, Akupresura i Poruke tijela.

Firma Laper d.o.o. usmjerena na inovativne tehnologije za sport i rehabilitaciju premijerno će na svom štandu na Vitafestu predstaviti dvije nove vrhunske sprave za vježbanje - Power Plate pro7 i Carver fitness. Hrvati će upravo na Vitafestu dobiti priliku da među prvima u Europi isprobaju najnovije fitness trendove koji nemaju paralelu, a donose revoluciju u trening.

Dr. Pavao Vlahek, stručni suradnik Adidas škole trčanja, održat će predavanje na temu "Trčanje - najbolji lijek za bolesti modernog društva".

Psiholog Dragan Šurlan i Luka Oman iz Prijatelja životinja održat će predavanje "Fitness i prehrana".

Na VITAFESTU će cijela obitelji moći pronaći nešto za sebe - od najmanjih do najvećih.

Detaljne informacije o programu potražite na www.vitafest.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti