Pomrčina Plavog Super Mjeseca nakon 152 godine – Što nam donosi ovaj rijedak fenomen 31.01.?

Pomrčina Plavog Super Mjeseca nakon 152 godine – Što nam donosi ovaj rijedak fenomen 31.01.?

Pomrčina Plavog Super Mjeseca nakon 152 godine – Što nam donosi ovaj rijedak fenomen 31.01.?
  • Objavljeno: Srijeda, 31.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Kategorija: Zanimljivosti

U srijedu, 31.1. u 14 sati i 27 minuta dogodit će se vrlo rijetka pomrčina Mjeseca.

Kao prvo, riječ je o drugom punom Mjesecu u siječnju (plavi Mjesec), a ovakav fenomen događa rijetko, posljednji put smo mu svjedočili u srpnju 2015., no ovaj put će još i potpuno pomračiti. Pomračenje plavog Mjeseca ne pamtimo od ožujka 1866., a ovakva eklipsa je energetski mnogo moćnija i intenzivnija od uobičajene.

Posljednja ‘uobičajena’ Mjesečeva eklipsa dogodila se 7. kolovoza prošle godine i pokrenula je neke procese koje bi ovog, 31. siječnja mogle zatvoriti puni krug, doći do svog kraja. Pokušajte se prisjetiti što se tada odvijalo i kojom ste se temom najviše bavili u proteklih šest mjeseci. Sada je vrijeme da iza nje stavite točku, donesete odluku, zaokružite jedno poglavlje života, bez obzira je li riječ o privatnom ili poslovnom životu.

Izgledno je da će pitanja srca, ljubavi, prijateljstva, djece, hobija, ega biti neke od glavnih tema. Srce nas vodi na mjesto na kojem se osjećamo posebno, voljeno, u odnose koji nam pomažu da osjetimo sebe kao jedinstvenu i kreativnu osobu. Ne možemo se više skrivati od ljubavi. Ne možemo bježati od nje, birati osobe koje nam je ne mogu uzvratiti. Bojimo se otvoriti srce, a jednako patimo i kad smo ranjeni ljubavnim gubitkom. Jača glad za pažnjom, voljenjem, dramatiziramo kad se osjetimo ugroženima, ego može preuzeti dominaciju i još više nas udaljiti od ispunjenja želja.

Možete li biti zdravo sebični da sebe postavite u centar svog života, namirite svoje potrebe jer tek tada ćete biti u prilici drugima dati najbolje. Kada dajemo i dajemo, a osjećamo se sve više potrošeno i iscrpljeno, pati naše emocionalno i mentalno i tjelesno zdravlje. Ako mi nismo u formi, ništa oko nas neće biti u formi. Zato je važno da se pobrinete za sebe i za ono što je bitno vama, a tek potom možete dijeliti sebe sa svijetom na zdrav način.

Ponekad ovakva snažna pomrčina Mjeseca može naš život preokrenuti naglavačke, možda ne na taj dan, ali događaji koji će uslijediti do iduće eklipse u srpnju, a potom i u kolovozu ove godine, svakako će dobro prodrmati neka područja našeg života. Imajte na umu, ako nešto i izgubite, primjerice ako prekinete odnos, znajte da on ionako nije imao neku perspektivu. Ako vam se dogodi bolest, ona vas želi upozoriti da je vrijeme da stanete na loptu, usporite tempo i počnete njegovati sebe. Dogode li vam se neke turbulencije na radnom mjestu, razmotrite što možete učiniti kako biste poboljšali svoju radnu efikasnost i naučili nešto iz problema koji vas pritišću. Smatrate li da je poboljšanje nemoguće, možda je vrijeme da pronađete izlaz i krenete u nešto sasvim novo.

Ova eklipsa može donijeti kraj u vašem životu, ali kraj samo onoga što ionako nema više svrhu i smisao za vas. Na djelu je veliko čišćenje, a sve što vam Svemir uzme, uzeo je samo zato što će vas to u budućnosti usporiti, stvoriti vam dodatne probleme. Nastavite li tim putem samo ćete zaglaviti u slijepoj ulici, a povratak na pravi put tada će biti još zahtjevniji, teži i dugotrajniji.

Kad bez straha i nesigurnosti prihvaćamo ono što dolazi u naš život (a redovito nam donosi neku poruku koju samo treba znati ispravno pročitati), otvorit ćemo vrata za novi početak koji zaista može biti čudesan. Alkemija na djelu.

Zato otpustite emocionalnu bol, oprostite, udaljite se od svega što vas emocionalno troši i iscrpljuje, a nigdje vas ne vodi. Kada otpuštamo negativna uvjerenja i loše vezanosti, ponovno počinjemo disati i spremni smo u svoj život pustiti nešto bolje, nešto što će nas unaprijediti, a ne unazaditi. Dok se grčevito držimo za partnera koji nas ne cijeni i ne voli, za posao na koji odlazimo s grčem u želucu, za uvjerenje da ne znamo i ne možemo, za nesigurnosti koji hrane naše strahove – nema napretka, niti poboljšanja. Ponavljamo stalno iste obrasce, očekujući čudo, no jedino čudo se sastoji u tome da živite ono što mislite i osjećate. Živite li u strahu, privlačit ćete iskustva koja vaš strah potvrđuju. Mislite li da ne znate i ne zaslužujete bolje, bit ćete u lošoj vezi ili raditi posao na kojem vas podcjenjuju.

Eklipsa Mjeseca u Lavu nasuprot koje stoji Sunce u Vodenjaku, opozicija je između individualnog, osobnog i grupnog, kolektivnog. Tko sam ja u društvu? Tko sam ja u odnosu? Tko sam ja u poslovnom okruženju? Koji su moji talenti? Što radim s ljubavlju i iz srca?

Pomračeni Mjesec bit će blizak sa sjevernim Mjesečevim čvorom u Lavu, a nasuprot će osim Sunca, stajati i Venera. Takvi aspekti aktiviraju nesvjesne emocionalne obrasce koji će izlaziti na površinu u narednim mjesecima. Promatrajte što će se događati kad djelujete i odlučujete srcem, kad vas vodi strast. Bez srčanosti i te strastvene posvećenosti nekoj ideji, hobiju, planu – život je isprazan i monoton.

S takvim aspektima može doći do velikih promjena unutar vaših bliskih odnosa, pa i onih poslovnih, kao i unutar nekih udruženja, stranaka, organizacija kojima pripadate.

Ova pomrčina najviše promjena donijet će Vodenjacima, Lavovima, Škorpionima i Bikovima, kao i onima koji imaju Podznak u tom znaku. Osjetit ćemo je svi, a na kojem točno području života ovisit će o tome u kojem polju vašeg horoskopa će se ona manifestirati.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti