Prednosti jabuka

Prednosti jabuka

Prednosti jabuka
  • Objavljeno: Petak, 02.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vjerojatno vas ne iznenađuje činjenica da su jabuke odlične za zdravlje. Postoje brojni razlozi zbog kojih biste jabuku trebali konzumirati svakodnevno, a mi vam ih donosimo nekoliko.

Snižavaju razinu kolesterola

Jedna jabuka srednje veličine sadrži oko 4 grama vlakana. Najznačajniji je pektin koji snižava razinu lošeg (LDL) kolesterola na način da potiče tijelo da ga iskoristi umjesto da ga pohrani.

Održava vas sitima

Jedna jabuka srednje veličine sadrži oko 95 kalorija, a vlakna će vas duže držati sitima. Probavnom sustavu treba više vremena da razgradi vlakna, zbog čega je jabuka odličan izbor.

Jača imunitet

Dobar su izvor vitamina C. U jednoj jabuci ćete pronaći oko 8 miligrama vitamina C, što čini 14% preporučene dnevne doze.

Sprječava dijabetes

Znanstvenici su ustanovili da osobe, koje svakodnevno jedu jabuke, imaju znatno manji rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Štite mozak

Jabuke mogu poboljšati vaše pamćenje i smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti. Jabuke su odličan izvor antioksidansa koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu te na taj način štite od raznih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti