Prednosti krumpira

Prednosti krumpira

Prednosti krumpira
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Krumpiri nisu samo jeftini i lako nabavljivi, već i iznimno zdravi. Naime, krumpir je namirnica povoljna za prehranu osoba svih dobnih skupina. On je dragocjen izvor energije i ugljikohidrata.

Srednja porcija lagano pripremljenog krumpira obiluje vlaknima, proteinima, mineralima, kalijem, fosforom, magnezijem, kompleksom B vitamina, a sve to u samo 150 kalorija! Unatoč svim ovim prednostima, trebate paziti kakav krumpir jedete, odnosno na koji način pripremljen krumpir. Masni krumpiri, kao što su čips ili pomfrit, nemaju u sebi te sastojke i sadrže daleko više kalorija.

Osim što je prehrambena namirnica, krumpir može poslužiti i kao lijek. Temperature se vrlo uspješno mogu sniziti oblozima hladnog krumpira. Kod problema sa sluznicom želuca, sok od krumpira može napraviti čudo. Sok dobijete na način da krumpir isjeckate i iskoristite sok koji ostane.

Krumpir možete pripremati na različite načine, a ako uz to još dodate i mnoštvo raznog povrća, dobili ste izrazito zdravu i hranjivu porciju ukusnog jela.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti