Predstavljanje NU Boutique ekstra djevičanskog maslinovog ulja na Pink Day festivalu

Predstavljanje NU Boutique ekstra djevičanskog maslinovog ulja na Pink Day festivalu

Predstavljanje NU Boutique ekstra djevičanskog maslinovog ulja na Pink Day festivalu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Udruga Women on Wine/WOW već petu godinu za redom organizira Pink Day, međunarodni festival ružičastih vina. Uz lagana rose vina, posjetitelji su mogli kušati i ekstra djevičanska maslinova ulja odabranih maslinara.

NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje premijerno se predstavilo na ovom hvalevrijednom festivalu koji se održao u muzeju Mimara.

NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje je ulje starog dalmatinskog maslinika s područja Vrstovice - Vodice, poznatog po stoljetnoj maslinarskoj tradiciji. Ulje je monosortno, autohtone sorte oblica. Boutique ulja su ulja malih, starih maslinika, limitirane količine.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje ovog maslinika godinama je dobivalo nagrade za kvalitetu u hrvatskim okvirima. 2016. godine ulje se proizvodi na novi, moderan način prerade. 2017. dobiva zasluženi re-branding i izlazi iz granica Hrvatske: novo ime postaje NU (HR. gle, vidi!); kratko i pamtljivo, česta je uzrečica vrijednih ljudi iz dalmatinske zagore, a i u drugim jezicima ima zanimljivo značenje (FRANC. golo: ulje bez dodataka, čista esencija masline; ENG. NU (slang) = new: novo ruho ulja).

NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje je 2017. godine na sajmu Olive Japan dobilo srebrnu medalju, što ga pozicionira među najboljih 400 svjetskih ulja. 2018. godine ponovo sudjeluje na istom natjecanju te se očekuju još bolji rezultati. Naime, u ovogodišnjem ulju panelisti osim okusa zelenog ploda masline, prepoznaju i tonove jabuke i artičoka, a pikantnost, voćnost i gorčina su ujednačene i vrlo harmonične.

Vrlo zanimljiv dio NU priče je sama estetika. U dizajnu weba i pakiranja sudjelovao je i cijenjeni hrvatski umjetnik Tomislav Buntak. Pakirano je u male bočice starih apoteka da što duže nakon otvaranja zadrži svježi miris i okus. Ulje se može kupiti i u luksuznim darovnim kutijama koje sadrže dvije bočice ulja, a mogu se pronaći u Duty Free Shopovima u Zračnim lukama Splita i Dubrovnika. Ulazak u hrvatsku restoransku ponudu NU započinje suradnjom s kultnim zagrebačkim restaurant-om „Lari i Penati“.

NU Premium Extra Djevičansko Maslinovo Ulje iz srca Dalmacije zasigurno je jedno od ekskluzivnijih ulja na hrvatskom tržištu te smo uvjereni kako je zvijezda dalmatinskih boutique maslinovih ulja rođena. Za više informacija posjetite web stranicu www.nuoliveoil.com.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti