Probiotici pospješuju mršavljenje?

Probiotici pospješuju mršavljenje?

Probiotici pospješuju mršavljenje?
  • Objavljeno: Utorak, 08.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Probiotici su u zadnje vrijeme jako popularni, upravo zbog odličnog djelovanja na zdravlje cjelokupnog organizma.

Novo istraživanje japanskih znanstvenika potvrđuje da probiotici imaju odlično djelovanje na rad probavnog sustava i da pospješuju mršavljenje, prenosi HealthNews.

U istraživanju je sudjelovalo 210 pretilih osoba, koje su bile podijeljene u 3 grupe. I dok su svi sudionici dnevno konzumirali oko 250ml fermentiranog mlijeka, samo dvije  grupe su konzumirale probiotike.

Probiotici su dobre bakterije, odnosno živi mikroorganizmi, za koje je dokazano da imaju povoljno djelovanje na čovjekovo zdravlje.

Nakon 12 tjedana rezultati istraživanja su pokazali da su sudionici, koji su konzumirali probiotike, imali 8 do 9% manje visceralne masti. Visceralna mast je vrsta masti koji se nakuplja oko srca i organa.

"Probiotici pospješuju rad probavnog sustava, apsorpciju hranjivih tvari i oslobađanje suvišnih tvari iz organizma", izjavio je voditelj istraživanja dr. Yukio Kadooka.

No, znanstvenici ističu da je ovo istraživanje preliminarno i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika, ali i nastaviti istraživanje u cilju otkrivanja količine i vrste probiotika koje su najbolje za mršavljenje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti