Projekt "Play Attention Gradionice" za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole

Projekt "Play Attention Gradionice" za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole

Projekt "Play Attention Gradionice" za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole
  • Objavljeno: Petak, 30.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

"Projekt „Play Attention Gradionice“ je posebno osmišljen projekt za djecu s poremećajem hiperaktivnosti i deficitom pažnje. Predstavlja jedinstveni spoj grupnih socijalizacijskih radionica nazvanih „Gradionice“ te individualnog treninga pažnje putem Sustava učenja Play Attention u trajanju od 8 tjedana. Sudionicima osiguravamo ugodnu i opuštenu atmosferu, podršku i prihvaćanje, druženje, zabavu, ali i jačanje socijalnih vještina te koncentracije i pažnje. Projekt vodi ekipa voditeljica odgovarajućih stručnih profila te educirani volonteri.

Gradionice

„Gradionice“ su rezultat višegodišnjeg rada i usavršavanja, a kroz njih je do sada prošlo preko 150 djece. Pune grupe te zadovoljni roditelji i djeca pokazatelj su kvalitete rada i motiviranosti voditelja. Opći cilj Gradionica je unaprijediti socijalne vještine djece s ADHD-om, a posebni ciljevi su poboljšanje samopouzdanja, bolja integracija i socijalizacija djece s ADHD-om, razvoj koncentracije te poboljšanje emocionalne kontrole i samokontrole.

Od 22.10. do 10.12.2016., subotama od 11 do 12.15 sati na adresi Kruge 9, Zagreb
Voditeljica: Marija Skendrović, socijalni pedagog

Play Attention

Sustav učenja Play Attention je vrlo djelotvorna metoda za poboljšanje koncentracije kod svih pojedinaca, a naročito kod djece i odraslih s ADHD-om.
Kao vodeća tehnologija u edukativnim, kognitivnim i bihevioralnim intervencijama kod osoba s ADHD-om, Play Attention, razvija održavanje pažnje, pospješuje ignoriranje ometajućih sadržaja (distraktora), razvija vještine pamćenja, pospješuje završavanje zadataka, razvija vještine organiziranja. Kao posljedica dolazi i do povećanog uspjeha u školi i na radnom mjestu, povećanog samopoštovanja te većeg zadovoljstva životom.

8 individualno dogovorenih termina od 22.10. do 10.12.2016. na adresi R. Bićanića 26, Zagreb


Za prijavu i dodatne informacije nazvati na 091/519 5303 ili 098/997 8915, budenje@gmail.com, www.budenje.hr

Projekt se provodi uz financijsku podršku Grada Zagreba
(Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom)

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti