Promijenite stav i usporite starenje!

Promijenite stav i usporite starenje!

Promijenite stav i usporite starenje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.01.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Stari ste koliko se staro osjećate, a nova istraživanja potvrđuju ovu izreku. Bez obzira na trenutnu dob, vaš stav o starenju ima primjetan utjecaj na cjelokupno zdravlje.

Utvrđeno je da negativan stav o starenju utječe na fizičko i kognitivno zdravlje u zrelijim godinama. Starije osobe s negativnih stavom prema starenju, sporije hodaju u odnosu na kolege istih godina s pozitivnim ili neutralnim stavom. Čak i nakon uzimanja lijekova, liječenja, promjene raspoloženja, životnih okolnosti i zdravstvenih promjena, pozitivan stav je najbitniji.

Zaustavite starenje ovim jednostavnim trikovima!

Negativan stav itekako utječe na razna zdravstvena stanja. Osim toga, utječe i na kvalitetu života. Zbog takvog stava smo često na pretjeranom oprezu i ne opuštamo se i ne uživamo u trenutku. Često smo svjedoci priča u kojima su bolesne osobe u potpunosti ozdravile od smrtonosnih bolesti prakticirajući pozitivan stav. Pozitivan stav nas potiče da ne odustajemo i u najtežim trenucima vidimo zrno nade. Takvo razmišljanje utječe i na našu okolinu.

Istraživači su zaključili da ti rezultati imaju važne implikacije za medije i društvo općenito. Starenje je neizbježno, a na nama je da odaberemo želimo li živjeti kvalitetan život punim plućima ili odustati prije vremena.

Naravno da su dozvoljeni loši dani, no važan je općenit pogled na život. Životni stav također može ovisiti o kulturnim, socijalnim i drugim utjecajima. Da bismo razvili pozitivan pogled na starenje i život, bitno je znati koja je naša svrha postojanja, biti zahvalan za svaki novi dan i živjeti svaki dan kao da je posljednji. Iskoristite sve prednosti koje život pruža. Život je samo jedan.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti