Prvo tromjesečje je najvažnije za razvoj srca?

Prvo tromjesečje je najvažnije za razvoj srca?

Prvo tromjesečje je najvažnije za razvoj srca?
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Djeca, koja su tijekom prvog tromjesečja bila jako mala, imaju povećan rizik od nastanka srčanih bolesti, otkriva novo istraživanje znanstvenika iz Nizozemske.

Rezultati istraživanja upućuju da je prvo tromjesečje ključno razdoblje za razvoj srca i prevenciju srčanih bolesti kasnije u životu. Također su ustanovili da je prvo tromjesečje razdoblje kada se srce, ali i drugi tjelesni organi počinju formirati i razvijati.

U istraživanju je sudjelovalo 1200 djece u dobi od 6 godina. Znanstvenici su analizirali njihov rizik od nastanka srčanih bolesti i analizirali faktore rizika, kao što su postotak masti, razina krvnog tlaka i kolesterola.

Provjerite što se događa u prvom tromjesečju!

Rezultati su pokazali da postoji povezanost između usporenog razvoja u prvom tromjesečju trudnoće i povećanih faktora rizika za nastanak srčanih bolesti u ranom djetinjstvu.

"Ovo istraživanje upućuje da usporen razvoj fetusa u prvom tromjesečju može imati negativne posljedice na zdravlje srca", izjavio je voditelj istraživanja prof. Vincent Jaddoe.

Znanstvenici ističu da je potrebno provesti daljnja istraživanja kako bi se otkrili pravi razlozi povećanja rizika od nastanka srčanih bolesti, prenosi WebMD.

Faktori, koji uzrokuju usporen razvoj fetusa, se u većini slučajeva mogu spriječiti. Redoviti odlasci na ginekološke preglede i pridržavanje uputa ginekologa će doprinijeti rastu i razvoju fetusa.

Istražite prenetalni razvoj u 1. tromjesečju!

Iako veliki broj trudnoća nije planirano, poželjno bi bilo nekoliko mjeseci prije pokušavanja začeća, uzimati suplemente koji će pripremiti tijelo žene na trudnoću i tako osigurati najbolje moguće uvjete za djetetov razvoj.

Prestanak pušenja, umjerena konzumacija alkohola i održavanje zdrave tjelesne težine su neki od načina pomoću kojih možete pozitivno utjecati na djetetov razvoj.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti