Zobene pahuljice su najbolji izbor za doručak

Zobene pahuljice su najbolji izbor za doručak

Zobene pahuljice su najbolji izbor za doručak
  • Objavljeno: Subota, 25.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sigurno već znate da nema smisla preskakati doručak. Osim što će vas zasititi, doručak će ubrzati vaš metabolizam i odrediti način na koji jedete tijekom cijelog dana.

Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Appetite, otkriva da nije svejedno što ćete doručkovati i da su zobene pahuljice najbolji izbor.

U istraživanju je sudjelovalo 30 zdravih i vitkih žena koje su podijeljene u grupe i doručkovale različite namirnice. Nakon doručka su ocjenjivale razinu sitosti.

Provjerite jednostavne recepte za zdrav doručak od zobenih pahuljica!

Rezultati su pokazali da su žene, koje su doručkovale zobene pahuljice, bile više site, u odnosu na one koje su jele nešto drugo.

Znanstvenici ističu da su zobene pahuljice prepune vlaknima i da je to glavni razlog zbog kojeg osjećaj sitosti održavaju dulje vrijeme.

Istraživanje je pokazalo da dodavanje zobenih pahuljica u smoothie neće imati toliko dobar učinak kao konzumiranje samih zobenih pahuljica jer je količina koju dodate u smoothie uvijek manja od količine koju biste pojeli na klasičan način.

Kako biste što duže zadržali osjećaj sitosti nakon doručka, unesite 4 do 8 grama vlakana jer. Vlakna nisu potrebna samo za osjećaj sitosti, već i za ujednačen rad probavnog sustava i smanjenja rizika od nastanka raka debelog crijeva.

Saznajte kako zobene pahuljice štite srce i jačaju imunitet!

Naravno da je bolje da doručkujete bilo što nego ništa, ali ipak pomno odaberite namirnice koje unosite u svoj organizam kako za doručak, tako i za bilo koji obrok u danu jer je to ono što vas čini vitkim i zdravim.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti