Rak srca je rijedak, ali postoji!

Rak srca je rijedak, ali postoji!

Rak srca je rijedak, ali postoji!
  • Objavljeno: Subota, 07.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste po prvi puta čuli za rak srca, niste jedini jer su slučajevi raka srca uistinu rijetki. Srce je mišić koji po prirodi ne sadrži masti. Toksini iz okoliša mogu modificirati naše gene, što ponekad rezultira razvijanjem kancerogenih stanica.

Rak srca (primarni srčani tumor) je karcinom koji nastaje u srcu. Kancerogeni (maligni) tumori koji se razvijaju na području srca su najčešće sarkomi mekog tkiva,a velika većina slučajeva srčanih tumora je benigno.

Većina slučajeva raka srca je zapravo posljedica širenja stanica raka iz drugih organa, a najčešće s područja pluća, jetre i želuca. Iako je rak srca rijedak, svejedno je moguć. Što se tiče prevencije raka srca, ona je zapravo vrlo slična prevenciji svih drugih oblika raka.

Povećajte unos voća i povrća

Istraživanja su pokazala da osobe, koje svaki dan konzumiraju svježe voće i povrće, imaju manji rizik od nastanka svih vrsta raka.

Pratite niskomasni plan prehrane

Uz smanjenje unosa masti povećajte unos vlakana. Na taj način ćete potaknuti detoksikaciju, a eliminacija toksina iz tijela je vrlo važna za smanjenje rizika od nastanka kancerogenih stanica.

Recepte za pripremu niskomasnih obroka potražite ovdje.

Umjereno pijte crno vino

Crno vino štiti zdravlje vašeg srca, ali je važno da u njemu uživate u umjerenim količinama. Crno vino će pomoći u smanjenju kronične upale, jednog od vodećeg faktora rizika za nastanak niza bolesti.

Otkrijte koji su suptilni znaci srčanih problema.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti