Brazilski oraščići su odlični za prevenciju depresije

Brazilski oraščići su odlični za prevenciju depresije

Brazilski oraščići su odlični za prevenciju depresije
  • Objavljeno: Petak, 06.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brazilski oraščići su odličan izvor antioksidanata, minerala i vitamina koji potrebni za pravilno funkcioniranje svake tjelesne stanice. Samo dvije šake brazilskih oraščića mogu zamijeniti jednu dozu antidepresiva.

Dva ključna nutritivna spoja su niacin i triptofan. Oni reguliraju rad živčanog sustava, smanjuju rizik od nastanka srčanog udara i sudjeluju u prevenciji anksioznosti i depresije, a također smanjuju i učestalost mijenjanja raspoloženja. Dosadašnja istraživanja su pokazala da brazilski oraščići imaju pozitivno djelovanje na zdravlje na više načina.

Sudjeluju u prevenciji raka

Brazilski oraščići su odličan izvor antikancerogenih spojeva koji će pomoći u prevenciji kancerogenih stanica, a istovremeno će smanjiti rizik od širenja stanica raka. Istraživanja su pokazala da se svakodnevnom konzumacijom brazilskih oraščića može smanjiti rizik od nastanka raka debelog crijeva.

Sudjeluju u prevenciji žučnih kamenaca

Jedno istraživanje, provedeno na više od 80000 žena je pokazalo da žene, koje tjedno konzumiraju 30 grama brazilskih oraščića, imaju za 25% manji rizik od nastanka žučnih kamenaca.

Jačaju imunološki sustav

Brazilski oraščići su odličan izvor cinka, koji igra ključnu ulogu u jačanju imunološkog sustava. Imunološki sustav koristi cink u borbi protiv infekcija, za sintezu proteina i u procesu zacjeljivanja rana.

Saznajte sve što trebate znati o orašastim plodovima!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti