Jedite namirnice koje sprječavaju demenciju!

Jedite namirnice koje sprječavaju demenciju!

Jedite namirnice koje sprječavaju demenciju!
  • Objavljeno: Srijeda, 02.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovo je kombinacija dvije dijete koje su dobro poznate zbog svojih zdravstvenih prednosti. Radi se o kombinaciji Mediteranske i Dash dijete kojima želimo spriječiti propadanje mozga. Neka istraživanja pokazuju da ovaj plan prehrane smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti za 53%.

Dijeta za mozak sadrži sljedeće namirnice: zeleno lisnato povrće, ostalo povrće, orašasti plodovi, bobičasto voće, grah, cjelovite žitarice, riba, perad, maslinovo ulje i vino.

Isprobajte ovih 7 namirnica koje se bore protiv Alzheimerove bolesti i demencije!

Proteini

Prehrana za prevenciju demencije zahtijeva grah svaki drugi dan, perad dva puta tjedno i ribu jednom tjedno. Sve ove namirnice su visokoproteinske i sadrže malo zasićenih masti, što je dobro za zdravlje mozga.

Povrće i žitarice

Svakodnevno je preporučeno jesti povrće i tri porcije cjelovitih žitarica. Konzumirajte raštiku, kelj i špinat. Iako ne postoje čvrsti dokazi da žitarice pozitivno utječu na mozak, postoji nekolicina istraživanja koja govore kako hrane mozak.

Zdrave grickalice

Orašasti plodovi i bobice su povezani sa zdravljem mozga. Borovnice i jagode pomažu mozgu u boljem radu i mogu usporiti simptome Alzheimerove bolesti.

Vino

Vino potiče rad mozga i štiti mozak od Alzheimerove bolesti. No, ključ je umjerenost. Preporuča se jedna čaša dnevno za žene i dvije za muškarce. Više od toga može imati loše posljedice na zdravlje mozga i povećava mogućnost pojave demencije.

Ove loše navike oštećuju mozak!

Maslinovo ulje

Možete ga koristiti na kruhu, u salatama, tjestenini, kuhanom zelju i na brojne druge načine. Maslinovo ulje održava zdravlje mozga i štiti od demencije.

Nezdrave namirnice

Želite li očuvati zdravlje mozga, svakako ograničite unos crvenog mesa, maslaca i margarina, sira, kolača i ostalih slastica, pržene i brze hrane. Tjedno unosite manje od 4 porcije crvenog mesa, manje od žlice maslaca dnevno, a masne sireve, prženu i brzu hranu biste trebali u potpunosti izbjegavati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije