Raspisan je međunarodni natječaj za izuzetna istraživačka dostignuća liječnika i farmaceuta u 2017. godini

Raspisan je međunarodni natječaj za izuzetna istraživačka dostignuća liječnika i farmaceuta u 2017. godini

Raspisan je međunarodni natječaj za izuzetna istraživačka dostignuća liječnika i farmaceuta u 2017. godini
 • Objavljeno: Utorak, 04.07.2017.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Farmaceutska tvrtka Medis ove godine već četvrti put zaredom objavljuje međunarodni natječaj International Medis Awards for Medical Research. Svrha je natječaja potražiti i nagraditi izvrsna klinička dostignuća liječnika i farmaceuta u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Njihov rad naime značajno doprinosi razvoju dijagnostike i liječenja i donosi brojne prednosti za pacijente. Samim time zaslužuje i prepoznatljivost i priznanje.

»Raduje nas što su Medis Awards postale prepoznatljive nagrade za klinički istraživački rad u našoj regiji. U protekle tri godine ukupno smo zaprimili više od 400 prijava stručnjaka iz osam zemalja, što potvrđuje da u našem dijelu Europe ima puno odličnih istraživačkih priča liječnika i farmaceuta, a njihova dostignuća većinom ostaju neprimijećena u široj javnosti. Nagradom Medis Awards želimo im omogućiti prepoznatljivost koju zaslužuju«, izjavio je generalni direktor tvrtke Medis, Tone Strnad.

Na prijavu svojih istraživačkih radova pozvani su liječnici i farmaceuti iz osam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Radovi se mogu prijaviti iz područja anesteziologije, gastroenterologije, ginekologije, farmacije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) ili reumatologije.

Radove će ocjenjivati međunarodni stručni žiri

Sve prijavljene radove prema unaprijed određenim stručnim kriterijima neovisno će ocijeniti međunarodni žiri:

 • Predsjednik prof. dr. Matija Tomšič, dr. med., pročelnik Kliničkog odjela za reumatologiju u Sveučilišnom kliničkom centru Ljubljana te ostali članovi žirija:
 • Anesteziologija: Prof. prim. dr. sc. Nenad Karanović, dr. med., Hrvatska
 • Farmacija: Prof. dr. Ivan Stanković, Srbija
 • Gastroenterologija: Prof. dr. Milenko Bevanda, dr. med., Bosna i Hercegovina
 • Ginekologija: Prof. dr. Nandor Acs, dr. med., Mađarska
 • Neurologija: Prof. dr. Sašo Stojčev, dr. med., Makedonija
 • Oftalmologija: Prof. dr. Barbara Cvenkel, dr. med.,Slovenija
 • Pedijatrija: Prof. dr. Reinhold Kerbl, dr. med., Austrija
 • Pulmologija: Prof. dr. Branimir Nestorović, dr. med., Srbija
 • Reumatologija: Prof. dr. sc. Branimir Anić, dr.med., Hrvatska

Natječaj za 2017. godinu bit će otvoren do 15. rujna 2017. za sve radove objavljene između 1. rujna 2016. i 31. kolovoza 2017. Proglašenje pobjednika bit će na svečanoj priredbi koja će se održati 30. studenog 2017. u Beogradu. Pobjednici će dobiti brončane skulpture Budućnost, koje je kreirao hrvatsko-slovenski kipar Jakov Brdar, počasne plakete i financijske poticaje za daljnji istraživački rad.

O nagradi Medis Awards

Međunarodnu nagradu za medicinska dostignuća International Medis Awards for Medical Research osnovala je 2014. godine tvrtka Medis sa svrhom da nagradi posebna istraživačka dostignuća u kliničkoj medicini i farmaciji u ovome dijelu Europe koja neposredno vode k napretku u dijagnostici i liječenju različitih bolesti. Nagrade Medis Awards razvile su se u godišnji međunarodni natječaj za stručnjake na području medicine i farmacije koji su svoje istraživačke radove predstavili na europskim ili svjetskim stručnim kongresima ili objavili u stručnim publikacijama s visokim faktorom utjecaja.

Prijavljene radove temeljem stručnih kriterija ocjenjuje neovisni međunarodni stručni žiri i između svih prijavljenih radova odabire najbolje. Svečanošću povodom dodjele nagrada Medis želi doprinijeti većoj prepoznatljivosti dobitnika nagrada i njihovom međusobnom upoznavanju u ovom dijelu Europe. Time potiče sudjelovanje u istraživačkom, znanstvenom i kliničkom radu te tako doprinosi višoj kvaliteti liječenja pacijenata.

Za više informacija o nagradi Medis Awards posjetite www.medis-awards.com.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti