Riješite se navike odgađanja jednom i zauvijek!

Riješite se navike odgađanja jednom i zauvijek!

Riješite se navike odgađanja jednom i zauvijek!
  • Objavljeno: Utorak, 18.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Izborite se s ovim iracionalnim uvjerenjima koja vas dovode do odugovlačenja.

Oslobodite se straha od uspjeha!

Ako neprestano kasnite s poslom, možete izgubiti puno toga. Razmotrite mogućnost da vas strah od uspjeha sprječava u ostvarenju punog potencijala. Izazovite svoja uvjerenja i razmislite kako biste se osjećali kada biste uspjeli ostvariti sve što želite. Biste li imali osjećaj da će drugi pored vas izgledati loše?

Provjerite jeste li i vi profesionalac u odgađanju!

Izgradite učinkovitost i kontrolu!

Uvjereni ste da ne možete na vrijeme izvršiti svoje odgovornosti? Obeshrabreni ste jer mislite da se ne znate organizirati i upravljati vremenom? Započnite s malim zadacima nad kojima imate kontrolu i usredotočite se na poslove koji vas čekaju u skorijoj budućnosti. Kada vidite da možete uspješno planirati, možete proširiti vremenski okvir i razmišljati o obavezama u malo daljoj budućnosti. Bit ćete sigurniji u vlastite sposobnosti a to će vam omogućiti učinkovitije obavljanje zadataka.

Pronađite uzbuđenje na drugačiji način!

Kada ste preblizu rokovima, preplavi vas uzbuđenje i mislite da odlično radite pod pritiskom. Umjesto da razmišljate o vremenima kada ste uspjeli sve završiti na vrijeme i jedva izbjeći katastrofu, usredotočite se na one trenutke kada ste zbog brzine pogriješili ili loše odradili zadatak. Ako znate da je rok nerealan, prigrlite vlastite unutarnje rokove.

Umanjite perfekcionizam koncentracijom na akciju

Sjajno je željeti najbolji mogući ishod, ali ne i ako to dolazi uz cijenu propuštanja prilika ili maskirano kao precizno odugovlačenje. Ako smatrate da ne možete nadvladati odugovlačenje, pronađite nekoga tko će vam pomoći da se usredotočite na brzo obavljanje posla.

Odugovlačenje nitko ne može u potpunosti izbjeći. Možemo osvijestiti svoja iracionalna uvjerenja koja hrane kronični oblik odugovlačenja. Sve dok ste spremni izazvati i promijeniti svoja uvjerenja, vrijeme zaista može biti na vašoj strani.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti