Ove stvari odmah morate maknuti s radnog stola!

Ove stvari odmah morate maknuti s radnog stola!

Ove stvari odmah morate maknuti s radnog stola!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Opće je poznato da je uredan radni stol najbolje okruženje za maksimalnu produktivnost. Bez obzira na to radite li u uredu ili kod kuće, postoje stvari koje biste trebali maknuti iz svog vidokruga kako biste se što bolje koncentrirali na radne zadatke.

Umjesto da ignorirate nered, uzmite nekoliko minuta vremena i dovedite svoj radni prostor u red. Otkrivamo vam top 5 ubojica produktivnosti koje biste trebali maknuti s radnog stola.

1. Ručak

Znamo da ponekad nemate vremena ustati od radnog stola kako biste pojeli u miru, ali držanje ručka na radnom stolu ubija vašu produktivnost. Osim toga, hrana stvara mirise u prostoriji koji mogu ometati druge ljude. Ako ne planirate ručati odmah, hranu pospremite u kuhinju ili na neko drugo mjesto gdje će biti na sigurnom.

2. Mobitel

Ako vam nije prijeko potreban za posao, isključite zvuk na mobitelu i pospremite ga u torbu ili ladicu. U protivnom riskirate da vas privatne stvari ometaju za vrijeme posla, a samo jedan pogled na mobitel je dovoljan da izgubite koncentraciju. Ako mobitel trebate imati na stolu jer vam je potreban za obavljanje posla, tada u postavkama isključite obavijesti od svih aplikacija koje vam u tom trenutku ne trebaju.

3. Prljava šalica

Osim što prljava šalica od kave koja neko vrijeme stoji na vašem stolu izgleda poprilično gnjusno, neoprano posuđe na radnom mjestu predstavlja kaos i nedovršen posao. Posuđu je mjesto u kuhinji, stoga idući put kada popijete kavu ili neki drugi napitak odmah operite šalicu.

4. Grickalice

Iako su grickalice za vrijeme posla potrebne kako ne biste osjećali glad između doručka i ručka, držanjem grickalica na stolu riskirate stvaranje nezdrave navike. Umjesto čokolade ili čipsa na radnom mjestu, uzmite jabuku ili neko orašasto voće i držite ga u ladici dok ne osjetite glad.

5. Privatni dokumenti i računi

Neplaćenim računima i drugim dokumentima koji nemaju veze s poslom također nije mjesto za vašim stolom. Osim što će vas pogled na njih podsjetiti na privatne obaveze koje trebate napraviti, stol će vam izgledati neuredno stoga ih ostavite kod kuće ili ako radite kod kuće ih pospremite u ladicu.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti