Zagreb Advent Run - saznajte kako se prijaviti na kostimiranu utrku protiv dijabetesa!

Zagreb Advent Run - saznajte kako se prijaviti na kostimiranu utrku protiv dijabetesa!

Zagreb Advent Run - saznajte kako se prijaviti na kostimiranu utrku protiv dijabetesa!
  • Objavljeno: Utorak, 27.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Tisuće kostimiranih trkača – vilenjaka, Djedova Božićnjaka i drugih likova iz mašte – ove će godine protrčati središtem blagdanski ukrašenog Zagreba te podržati borbu protiv dijabetesa.

Utrka će se održati u nedjelju, 16. prosinca, s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a svi zainteresirani za sudjelovanje u adventskoj utrci mogu se prijaviti do 1. prosinca u ponoć.

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti tijekom cijele godine, a posebice za osobe oboljele od dijabetesa. Naime, u 2017. godini u Hrvatskoj je broj umrlih od dijabetesa porastao za zabrinjavajućih 23 posto u odnosu na godinu ranije. Stoga će se i dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi.

"Kao vodeća agencija za integrirano komuniciranje na hrvatskom tržištu jednostavno nismo mogli propustiti priliku da se uključimo u projekt Zagreb Advent Runa zajedno s našim partnerima iz Run Croatije. Želja nam je bila podržati ideju utrke humanitarnog karaktera u predbožićnom duhu darivanja, a uz to promovirati zdravi način življenja. Osobito me veseli činjenica da je utrka već u svom prvom izdanju u koje je Millenium promocija bila uključena kao suorganizator postala i središnji sportski događaj u sklopu nagrađivanog zagrebačkog Adventa. Ove godine trčimo kako bismo podržali osobe oboljele od dijabetesa te podigli razinu svijesti u javnosti o ovoj bolesti. Pozivam sve građane da odjenu svoje šarene kostime te nam se pridruže. Svi su dobrodošli – trkači, hodači i nordijski hodači, a utrci su potrebni i volonteri voljni darovati svoje vrijeme kako bi sudionici utrke imali nezaboravan doživljaj", izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije, i sam dugogodišnji trkač.

"S obzirom na prirodu liječenja dijabetesa, bavljenje fizičkom aktivnošću ima vrlo značajan doprinos u kontroli šećerne bolesti. Naše aktivnosti za osobe s dijabetesom, pored edukativnih, obavezno uključuju i neku vrstu tjelesne aktivnosti te stalno podizanje svijesti o njezinoj važnosti. Stoga ove godine pozivamo dijabetičare da se u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima uključe u samo utrku, makar i kao hodači", izjavila je Zrinka Mach, predsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Svi sudionici utrke imat će priliku savjetovati se sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" koji će im mjeriti razine šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, savjetovati se sa kineziolozima o dobrobitima vježbanja te nutricionistima o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Organizatori utrke su tvrtka Run Croatia i vodeća hrvatska agencija za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje Millenium promocija, suorganizator je Grad Zagreb, dok je uvrštavanjem utrke u službenu adventsku ponudu Grada - „Advent u Zagrebu“ - podršku projektu pružila i Turistička zajednica grada Zagreba.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u utrci mogu se prijaviti na službenim stranicama organizatora www.runcroatia.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti