S internetom se sporije stari

S internetom se sporije stari

S internetom se sporije stari
  • Objavljeno: Petak, 07.11.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Na temelju rezultata nedavnog istraživanja provedenog na američkom Sveučilištu "University of California", a koje je pokazalo da pretraživanje interneta poboljšava funkciju mozga,Tom Stewart, jedan od voditelja britanske konzultantske kompanije "System Concepts", istaknuo je kako čuvanje aktivnosti mozga pomaže u smanjivanju intenziteta pojava koje se povezuju sa starenjem.

Doveo je u vezu i internet i pojačanu aktivnost mozga, iz čega proizlazi da bi surfanje internetom moglo biti korisno starijima. "Kada pogledamo učinak starenja, najveći je učinak taj da se stariji ljudi ne trude previše, zbog čega često naprave manje", komentirao je. "Postoji gotovo klasičan klišej koji kaže da vas starenje ne sprečava da se bavite pojedinim aktivnostima, nego vas prestanak bavljenja pojedinim aktivnostima čini starijima", dodao je.

Procjenjuje se da se u Hrvatskoj internetom služi oko 35% stanovnika, što je još gotovo duplo manje od europskog prosjeka, a taj postotak se uglavnom odnosi na mlađu populaciju.

Za MojDoktor:
Lovro Lamot, dr.med.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti