Savjeti uz koje će čokoladna glazura uvijek ispasti savršeno

Savjeti uz koje će čokoladna glazura uvijek ispasti savršeno

Savjeti uz koje će čokoladna glazura uvijek ispasti savršeno
  • Objavljeno: Utorak, 09.04.2019.
  • Broj pregleda: 680
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih američkih kuharica, Martha Stewart, otkrila je tajni sastojak zahvaljujući kojemu čokoladna glazura uvijek ispadne savršena. Radi se o kukuruznom sirupu. Najprije je potrebno na pari rastopiti maslac i čokoladu, te neprestano miješati dok smjesa ne postane glatka.

Zatim se dodaje žlica mlijeka i dvije žličice kukuruznog sirupa. Kako bi glazura za kolače dobila ljepši sjaj kolač možete prethodno namazati prokuhanom marmeladom od marelica. Uz žlicu jogurta dodanu u vruću glazuru spriječit ćete pucanje.

Sjajnu glazuru možete dobiti pažljivim dodavanjem jaja ili želatine. Nabubrenu želatinu dodajte rastopljenoj smjesi šećera, kakaa i vrhnja za šlag te dobro izmiješajte. Pričekajte da se glazura malo ohladi, odnosno postane mlaka, te tada ukrasite slastice.

Važna je i kvaliteta sastojaka stoga uvijek za izradu glazura koristite kvalitetnu čokoladu koja sadrži više od 60% kakaa. Kako se glazura ne bi lomila tijekom rezanja torte, upotrijebite oštar tanki nož i umočite ga u posudu s toplom vodom prije rezanja svake kriške, a višak vode nakon umakanja treba obrisati krpom.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti