Saznajte kako preživjeti najdepresivniji dan u godini!

Saznajte kako preživjeti najdepresivniji dan u godini!

Saznajte kako preživjeti najdepresivniji dan u godini!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Kategorija: Zanimljivosti

Najdepresivniji dan u godini, popularno nazvan Blue Monday, pada na treći ponedjeljak u siječnju.

Da, to je danas!

Siječanj je općenito smatran najdepresivnijim mjesecom, jer slijedi odmah iza prosinca koji je obično protkan veseljem, druženjem, bogatom trpezom, blještavilom lampica i pozitivnim duhom.

Za one optimistične, siječanj je idealan mjesec za nove početke jer se osjećaju svježe i puni energije za postizanje ciljeva. Za ostale, to je mjesec koji traje duže od ostalih, protkan je sivilom, hladnoćom i ne ostvarenim željama.

Ove godine, najdepresivniji dan je 15. siječnja.

Iako iza ovog otkrića ne stoje znanstveni dokazi, lako smo ga prigrlili, vjerojatno zato što svaki ponedjeljak smatramo depresivnim zbog količine posla i obaveza koje nas čekaju taj tjedan.

Otkrijte mogu li kućni ljubimci biti depresivni?

Najdepresivniji dan u godini je navodno nastao po formuli koja obračunava vremenske prilike, odnosno neprilike, dugove, vremenski period od Božića, broj neostvarenih ciljeva i nisku razinu motivacije. Ta računica obično rezultira tugom i beznadnošću.

Kako popraviti raspoloženje na najdepresivniji dan u godini?

Čitajte

Uzmite omiljenu knjigu, zavalite se u fotelju, pokrijte mekom i mirišljavom dekicom, napravite čaj ili natočite čašu vina i odlutajte u svijet mašte.

Vježbajte

Tjelovježba luči hormone sreće koji automatski popravljaju raspoloženje. Osim toga, potrošit ćete koju kaloriju, što sigurno nije na odmet nakon blagdanskog prejedanja.

Saznajte kako uspravnim držanjem ublažiti simptome depresije!

Organizirajte putovanje, izlet u prirodu ili odlazak u kino

Napravite plan aktivnosti koje vas privlače! Čim se uhvatite nekog smislenog planiranja, raspoloženje će se popraviti, a ako krenete u realizaciju istog, vašoj sreći neće biti kraja.

Napravite svoju wellness oazu

Pripremite toplu i mirisnu kupku s ljekovitim eteričnim uljima, upalite svijeće i pustite laganu glazbu. Koža je najveći organ koji nakuplja stres, a kupka će isprati te negativne emocije i pripremiti vas za nove pobjede!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti