Što označava vaša omiljena boja?

Što označava vaša omiljena boja?

Što označava vaša omiljena boja?
  • Objavljeno: Nedjelja, 14.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Kategorija: Zanimljivosti

Jeste li ikada razmišljali zašto volite određenu boju?

Neke boje više volimo nositi, dok druge volimo vidjeti u interijeru ili na nekome.

Omiljena boja je odraz naše osobnosti i ako se želimo osjećati ugodno, trebali bismo na nju obratiti pozornost prilikom odabira odjeće ili detalja koje krase našu okolinu.

Koja je vaša omiljena boja?

Crvena

Crvena boja predstavlja jaku volju, ambiciju i energiju. Često ju percipiramo kao agresivnu i impulzivnu boju, ali i kao boju ljubavi. Ljudi koji vole crvenu su vječni optimisti i ne podnose monotoniju. Poprilično su nemirnog duha i imaju snažnu volju za životom.

Plava

Plavu boju vole mirnije osobe koje cijene odanost i pouzdanost. Umirujuća, suosjećajna i puna ljubavi, plava boja predstavlja strpljivost, osjetljivost, ustrajnost i prijateljstvo. Osobe koje vole nijanse plave ponekad mogu izgledati hladno i ravnodušno, no zapravo su izrazito emocionalne i tople.

Zelena

Prema psihologiji boja, zelena simbolizira nadu, obnovu i mir. Ljubitelji zelene vole provoditi vrijeme u prirodi, uživaju u samoći, skromni su i strpljivi. Unatoč tome, izuzetno su čvrsti i uporni. Ne vole promjene ako ne garantiraju boljitak. Osobe koje vole zelenu su obično jako vezane za obitelj i posjeduju barem jednog kućnog ljubimca.

Žuta

Osobe koje vole žutu su perfekcionisti i veliki sanjari. Žuta označava sreću i optimizam. Ljubitelji žute su jasni i precizni mislioci koji imaju dobro mišljenje o vlastitim mentalnim sposobnostima. Ove osobe imaju razvijen ego i osjećaj vlastite vrijednosti.

Crna

Crnu uglavnom povezujemo s depresijom i tugom, no ona zapravo označava neovisnost i snagu. Ljubitelje crne krasi dostojanstvenost, impresivnost, tajanstvenost i neupadljivost. Crna boja je autoritativna i moćna i može izazvati jake emocije. Ako volite ovu boju, žudite za prestižem i velikom moći. Volite neovisnost i disciplinu.

Bijela

Bijela boja predstavlja čistoću, jednostavnost, otvorenost i nevinost. Ako ste starija osoba, bijela boja može ukazivati na želju za savršenstvom i čežnjom za mladošću. Jednostavna ste i uredna osoba koja uvijek izgleda besprijekorno. Bijela je boja zaštite i ohrabrenja, nudi osjećaj mira i spokoja, utjehe i nade, pomaže ublažiti emocionalnu uznemirenost.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti