Preporuka zdravstvenih stručnjaka: ovo je najbolja vježba za anksioznost!

Preporuka zdravstvenih stručnjaka: ovo je najbolja vježba za anksioznost!

Preporuka zdravstvenih stručnjaka: ovo je najbolja vježba za anksioznost!
  • Objavljeno: Srijeda, 29.11.2017.
  • Broj pregleda: 2.894
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ako patite od anksioznosti, zasigurno ste razmišljali ili ste već krenuli na terapije kod psihoterapeuta. Osim klasičnog razgovora i otkrivanja uzroka problema, postoje razne tehnike kojima možete smiriti nemiran duh, usporiti tijek misli, popraviti raspoloženje i osloboditi strahove.

Isprobajte 5 prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite zabrinutosti, neugode i anksioznosti!

Većina psihologa i psihoterapeuta kao neizostavnu stavku u liječenju anksioznosti spominje tjelovježbu. Naime, stručnjaci su ustanovili da tjelovježba može biti jednako učinkovita u liječenju anksioznosti i depresije kao antidepresivi.

Naravno, nisu svi oblici vježbanja jednaki kada je u pitanju poboljšanje i održavanje mentalnog zdravlja. Ekstremni sportovi ponekad mogu čak i pojačati simptome anksioznosti. Istraživači su napravili popis aktivnosti koje djeluju oslobađajuće kada je u pitanju stres i anksioznost, a na prvom mjestu se nalazi Zumba! To je spoj glazbe, plesa, tjelovježbe i osjećaja pripadnosti zajednici, koji čine idealnu kombinaciju za rješavanje stresa.

Ako se ne pronalazite u plesu, stručnjaci ističu da možete odabrati i neku drugu aktivnost poput pilatesa, kickboxa, trbušnog plesa, joge ili tai chia. Također napominju da je pilates sjajna aktivnost za jačanje i podizanje samopouzdanja, dok je kickbox idealan za oslobađanje stresa i izbacivanje toksina jer ćete se ovom vrstom tjelovježbe zaista iznojiti. Trbušni ples navodno utječe na poboljšanje intuicije, dok joga i tai chi najviše utječu na poboljšanje disanja i jačanje poveznice između uma i tijela.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti