Saznajte kako suziti raširene pore!

Saznajte kako suziti raširene pore!

Saznajte kako suziti raširene pore!
  • Objavljeno: Utorak, 26.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Imamo dobre i loše vijesti kada je u pitanju sužavanje pora.

Loša vijest jest da ne postoji ništa što će trajno smanjite pore, a dobra vijest jest da postoje trikovi kojima ih možete trenutno suziti.

Ako imate suhu kožu i široke pore, vjerojatno je riječ o mješovitoj koži koja zahtjeva posebnu njegu. Potrebno je pronaći preparate koji će očistiti kožu, bez isušivanja, s hidratantnim učinkom ali da pritom ne začepljuje pore.

RECEPT: Pročistite organizam od nečiste vode uz ovaj jednostavni recept

Raširene pore ne pokušavajte fizički stiskati i tako ih čistiti jer ćete samo pogoršati situaciju i učiniti ih još vidljivijima. Radije pustite kozmetičke proizvode da odrade čišćenje umjesto vas.

Prvi korak je odabrati dobar preparat za čišćenje kože i to gelaste teksture.

Ako su vam nos, čelo i brada masni, isprobajte proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu koja odmašćuje kožu i uklanja mrtve stanice kože.

Sljedeći korak u vašoj dnevnoj rutini je hidratacija. Nabavite proizvode koji ne sadrže ulja kako vam koža ne bi bila previše sjajna.

Jednom tjedno koristite glinene maske koje čiste lice i sužavaju pore. Možete isprobati i proizvode koji sadrže retinoide, derivate vitamina A, koji potiču proizvodnju kolagena, regeneriraju kožu i odčepljuju pore.

Ako nakon čišćenja i njege lica želite nanijeti make-up, čisto lice premažite kockicom leda, a potom nanesite puder ili BB kremu i nastavite s uobičajenim šminkanjem.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti