Otkrijte koji vitamin štiti kožu od sunca i potiče mršavljenje

Otkrijte koji vitamin štiti kožu od sunca i potiče mršavljenje

Otkrijte koji vitamin štiti kožu od sunca i potiče mršavljenje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Sunce i visoke temperature skrenule su pozornost na kožu, a ovogodišnji trend koji sadrži brojne prednosti za njegu kože je vitamina C.

Primijenjen na koži, vitamin C štiti kožu od prodiranja sunčevih zraka i daje joj prirodni ljetni sjaj. Njeguje, vlaži i štiti, a to je zapravo sve što vam treba.

Osim toga, vitamin C vas štiti od virusa i infekcija, te jača imunitet koji može biti osjetljiv kod stalne promjene temperature. Sadrži i antioksidanse koji pomažu tijelu neutralizirati i ukloniti slobodne radikale iz krvožilnog sustava.

Ako već sad ne uzimate redovito vitamin C, možda će vas ovo natjerati. Velika, možda i najveća prednost, vitamina C je to što pospješuje mršavljenje tako što sagorijeva masnoću na tijelu.

Otkrivamo čudesna svojstva ulja čileanske maline!

No, to nije sve. Vitamin C ima još jednu veliku prednost, a to je da ga se može pronaći u gotovo svim kremama i pripravcima za kožu i to po pristupačnoj cijeni.

Isto tako, ovaj itekako koristan vitamin može se uzimati u obliku različitih dodataka prehrani, ali u tom slučaju morate biti oprezni. Preporučena dnevna doza za žene iznosi 70 mg, a za muškarce 90 mg, a prekoračena doza može izazvati stvaranje bubrežnog kamenca.

Ako ste ljubitelj prirodnih izvora vitamina, onda su citrusi ono što vam treba. Citrusi su zapravo sinonimi za vitamin C, a najviše ga ima u limunu, grejpu, narančama i mandarinama.

Zato nećete pogriješiti ako se odlučite za vitamin C, bilo da uzimate dodatke, primjenjujete kreme ili jedete ukusno voće koje vas osvježava i pomaže vašem tijelu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti