Saznajte što paraziti čine našem tijelu!

Saznajte što paraziti čine našem tijelu!

Saznajte što paraziti čine našem tijelu!
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Kao sto sama riječ govori, oni parazitiraju na nama, uzimaju hranjive tvari da bi živjeli, uzimaju našu energiju da bi preživjeli.

Bez domaćina na čiji račun žive, oni bi uginuli i nestali. Preko krvi ispuštaju svoje otrove, daju nam signale sto im je potrebno za ugodan život, da bi rasli, razvijali se, i to sve na naš račun.

Zato ponekad jako žudimo za slatkim ili za nekim posebnim namirnicama, jer je to potrebno našim parazitima, a ne nama.

Pitanje koje se postavlja: „Trebamo li jesti ono za čime naše tijelo žudi?“ može biti potvrdno samo u slučaju kada znamo da smo u potpunosti zdravi.

Samo zdravo tijelo daje zdrave signale. A zdravo tijelo nikad previše ne žudi za slatkim.

Naš organizam u stanju je sintetizirati šećere iz bjelančevina i masti i nikad nismo u opasnosti da nam nedostaje šećera. Osim u ekstremnim situacijama, što je rijetko.

Paraziti se smještaju prvenstveno u našim crijevima, jer tamo se nalazi restoran s velikim izborom. U krajnjim i već po život opasnim slučajevima parazitoza se može proširiti na jetru, mozak…Parazitoze su najčešće u zemljama u razvoju, no zadnjih desetljeća kako se sve slabije hranimo, učestale su i na zapadu.

Po nekim studijama, U SAD, 80% populacije pati od crijevnih parazita. Naravno, kada crijeva nisu čista, a crijevna sluznica je oštećena, to je odličan medij za ove male životinjice. Koje, usput rečeno mogu narasti i do nekoliko kilograma.

Prepoznajte prisutnost parazita u tijelu!

Paraziti uzrokuju umor, slabost, depresiju, anemiju, nesanicu, nervozu, nadutost, plinove, alergije, astmu, hepatitis, bolesti srca, anoreksiju, mršavost, glavobolju, artritis, rak…Oni kradu vitamine i hranjive tvari, a ispuštaju toksine. Oni se mogu liječiti antikandida dijetom, antiparazitarnom dijetom, antiparazitarnim programom, čišćenjem jetre, zapperom, citrofitom, preparatima origana, čajem od peršina, čajem od koprive…

Prije svega potrebno je napraviti testove na parazite, od najjednostavnijih koje možete napraviti kod kuće, i ako je potrebno u laboratoriju.

Vaš liječnik će odrediti koje parazite treba testirati i iz kojeg medija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti