Partner koji laska zapravo manipulira vezom!

Partner koji laska zapravo manipulira vezom!

Partner koji laska zapravo manipulira vezom!
  • Objavljeno: Srijeda, 11.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Laskanje je vrsta bijele laži, koja se često čini bezazlenom. Ipak, lažna pohvala je izmišljena i nema isti efekt kao iskreni kompliment. Stručnjaci upozoravaju kako u nekim slučajevima laskanje može biti opasno.

Naime, znanstvenici tvrde da se nakon čestog laskanja stvari nerijetko pretvore u zlostavljanje jer jedan partner ismijava drugu osobu prikrivenim tonom, tako da osoba zapravo ne razumije da je laskanje ustvari vrijeđanje. Naravno, to se ne odnosi na osobe koje ponekad znaju reći lijepu riječ, nego na one koji neprestano laskaju, bez obzira na vrijeme i mjesto.

Laskanje se smatra neiskrenim kada se koristi kao oružje za postizanje željenog cilja ili kontrole. Najčešće laskaju manipulatori, a to rade kako bi mogli kontrolirati drugu osobu. No problem nastaje kada u jednom trenutku ljubaznost prestane i započne psihičko ili fizičko nasilje.

Saznajte kako se nositi s neiskrenim laskavcima!

Čak je i talijanski pjesnik Dante Alighieri iz 13. stoljeća u svom djelu Pakao pisao kako se laskavci i slatkorječive ulizice nalaze u 8. krugu pakla jer svojim ispraznim frazama truju ostale.

Laskanje se laički uspoređuje s umjetnim zaslađivačem koji u početku izgleda sjajno, ali kasnije ostavlja neugodan okus. Netko tko je potpuno izgubio glavu zbog ljubavi može laskati voljenoj osobi, ali takve riječi nikad nisu jednako vrijedne kao one koje dolaze od iskrenih i objektivnih osoba. Budite oprezni u odnosima gdje istina izgleda neuhvatljiva, a partner vas neprestano pohvaljuje i obećava jer samo iskren i zreo odnos može preživjeti i opstati do kraja.

Treba istaknuti da, kada se radi o lijepoj riječi upućenoj drugoj osobi kako bi se osjećala bolje, laskanje se smatra pozitivnim. Dapače, laskanje može biti i djelotvorno jer svatko ima nesigurnosti i voli kad mu drugi ističu neke sjajne osobine. Laskanje je na početku novog prijateljstva ili ljubavnog odnosa, ali obično nestaje kada odnos sazre i partneri postanu predani i iskreni. Ozbiljni parovi su i dalje nježni i podržavaju jedno drugo, ali bez lažnih komplimenata.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti