Seksolozi objašnjavaju zašto su muškarci nakon seksa uvijek nekako hladni!?

Seksolozi objašnjavaju zašto su muškarci nakon seksa uvijek nekako hladni!?

Seksolozi objašnjavaju zašto su muškarci nakon seksa uvijek nekako hladni!?
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.07.2019.
  • Broj pregleda: 9.309
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

'Žene češće povezuju seks i intimnost, pa ako im partner ne pruža pažnju nakon seksa, smatraju da ne mari za njih kao osobu. Nježnosti poslije seksa simboliziraju intimnost, brižnost i obazrivost'. No, ne mora nužno biti tako, ističu seksualni stručnjaci.

Poslije seksa vi biste se još malo mazili, no partner se okrene na drugu stranu i posegne za pametnim telefonom. Frustrirajuće, a pomalo i bolno. Ili, vi samo želite utonuti u sladak san nakon što ste se ispucali, a voljeni se nađe uvrijeđen jer ne želite intimno šaputati.

Netko se poslije seksa voli grliti i maziti, drugi zahrče, treći zapali cigaretu, četvrti prebire po mobitelu, netko juri u kupaonicu ili do hladnjaka... mnogo je tipova postkoitalnog ponašanja. Ako ste vi skloni jednom tipu, a vaš partner potpuno drugačijem, nije čudo da možete biti povrijeđeni. Vrijedi i obrnuto - ako ste zadovoljni zbivanjima poslije seksa, vjerojatnije ćete biti zadovoljni i seksom i ljubavnom vezom u cjelini. Studije koje su se bavile utjecajem ponašanja nakon seksa na odnos među partnerima pokazale su da ostavlja puno više traga na ženama. To nije iznenađenje, smatra seksualna terapeutica Renée Burwell.

"Žene češće povezuju seks i intimnost, pa ako im partner ne pruža pažnju nakon seksa, smatraju da ne mari za njih kao osobu. Nježnosti poslije seksa simboliziraju intimnost, brižnost i obazrivost".

No, ne mora nužno biti tako.

"Dobar seks pridonosi kvaliteti veze, ali dobar seks i dobra veza nisu uvijek u uzajamnoj vezi", upozorava Burwell.

Doznajte još nekoliko sitnica kad je bliskost nakon seksa u pitanju.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti