Sok od kupusa uništava stanice raka i liječi anemiju!

Sok od kupusa uništava stanice raka i liječi anemiju!

Sok od kupusa uništava stanice raka i liječi anemiju!
  • Objavljeno: Utorak, 23.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kupus je dobar izvor tiamina, magnezija i fosfora, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, B6, folne kiseline, kalcija, kalija i mangana. Ima nisku kalorijsku vrijednost, a pruža niz prednosti za vaše zdravlje.

Štiti od raka

Sok od kupusa je jako djelotvoran kod prevencije i liječenja različitih vrsta raka zbog visokog udjela sulforafana. Uz to, sok od kupusa je odličan izvor izocijanata, spojeva koji sudjeluju u prevenciji raka pluća, želuca, dojke, debelog crijeva i prostate.

Poboljšava kognitivne funkcije

Kupus je odličan izvor spojeva koji poboljšavaju mentalnu funkciju, koncentraciju i pamćenje, a istovremeno smanjuju rizik od nastanka demencije i Alzheimerove bolesti.

Štiti zdravlje srca

Sok od kupusa je odličan izvor selena koji poboljšava zdravlje srca i krvožilnog sustava. Kupus sadrži i visoku razinu omega 3 masnih kiselina koje sudjeluju u prevenciji bolesti krvožilnog sustava, srčanog udara i visokog krvnog tlaka.

Liječi anemiju

Visok udio folne kiseline čini ovaj sok odličnim za poticanje proizvodnje krvnih stanica. Svakodnevnim ispijanjem soka od kupusa možete na potpuno prirodan način izliječiti anemiju.

Potražite recept za sok od kupusa!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti