Sok od šipka za prevenciju srčanih bolesti

Sok od šipka za prevenciju srčanih bolesti

Sok od šipka za prevenciju srčanih bolesti
  • Objavljeno: Petak, 10.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Šipak je poznat po svojim odličnim svojstvima na zdravlje. Prethodna istraživanja su pokazala da šipak može smanjiti razinu stresa, ublažiti simptome artritisa i čak pomoći kod ublažavanja impotencije. Novo istraživanje upućuje da je jedna šalica soka od šipka dnevno dovoljna da smanjite rizik od nastanka srčanog i moždanog udara.

Znanstvenici su ustanovili da konzumacija soka od šipka dramatično smanjuje brzinu nakupljanja plaka u arterijama, što je glavni uzročnik srčanog i moždanog udara. Također, ukupna razina kolesterola se kod sudionika smanjila za čak 28%.

Pročitajte zašto je dobro voljeti šipak!

Visoka razina različitih antioksidanata u šipku pruža savršenu zaštitu od srčanih bolesti, a znanstvenici preporučuju da dnevno popijete oko 115 mililitara soka od šipka da biste uživali u njegovim prednostima.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu The Royal Society of Chemistry, ističu da se prije početka svakodnevne konzumacija soka od šipka posavjetujete s liječnikom, naročito ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove.

Šipak sadrži visoku razinu polifenola i antocijanina, koji imaju izvanredno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, a čak mogu pomoći i u smanjenju rizika od nastanka kancerogenih stanica. Šipak je dobar izvor dijetalnih vlakana i folne kiseline, a odličan izvor vitamina C i K.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti