Kokosovo ulje je bolje od paste za zube

Kokosovo ulje je bolje od paste za zube

Kokosovo ulje je bolje od paste za zube
  • Objavljeno: Subota, 11.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su proučavali učinak kokosovog ulja na bakterije koje se nalaze u usnoj šupljini. Rezultati su pokazali da kokosovo ulje može uništiti većinu bakterija u usnoj šupljini, ali je naročito djelotvorno bilo u uništavanju candide albicanis.

Prekomjerna razina ove bakterije je posljedica nepravilne prehrane i prekomjernog konzumiranja procesuirane hrane i šećera. Prisutnost candide albicanis u usnoj šupljini može uzrokovati simptome, kao što su kroničan umor, ponavljane gljivične infekcije i probavne smetnje.

Uvrstite kokosovo ulje u svakodnevnu prehranu!

Znanstvenici ističu da kokosovo ulje može biti alternativa za običnu pastu za zube, dok istovremeno nosi manje rizičnih posljedica za zdravlje, za razliku od paste za zube. Naime, prethodna istraživanja su pokazala da pasta za zube, naročito one s visokim udjelom fluorida, može povećati rizik od nastanka niza stanja.

Znanstvenici ističu da su u istraživanju koristili kokosovo ulje slabije kvalitete. To znači da bi 100% organsko kokosovo ulje imalo još bolji učinak. Potražite ekstra djevičansko hladno prešano kokosovo ulje koje ima odlična ljekovita svojstva.

Prethodna istraživanja su pokazala da kokosovo ulje ima moćna antibakterijska, antigljivična i protuupalna svojstva. Upravo zbog toga se može koristiti za održavanje higijene usne šupljine i prevenciju bolesti desni.

Provjerite što će vam se dogoditi ako 14 dana pijete kokosovu vodicu!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti