Spavajte bolje uz pomoć ovih čajeva!

Spavajte bolje uz pomoć ovih čajeva!

Spavajte bolje uz pomoć ovih čajeva!
  • Objavljeno: Srijeda, 03.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Samo 1/2 šalice čaja s blagim sedativnim svojstvom prije spavanja vam može pomoći da zaspite brže i i da vaš san bude kvalitetniji. Iako znanstvenici nisu istraživanjima potvrdili djelotvornost biljnih čajeva, prema iskustvima ljudi diljem svijeta možemo zaključiti da određene vrste čaja mogu poboljšati kvalitetu sna i ublažiti nesanicu.

Čaj od kamilica

Dosadašnja istraživanja su pokazala da kamilica ima umirujuća svojstva, može ublažiti anksioznost i smanjiti razinu hormona stresa u tijelu.

Čaj od valerijane

Korijen ove biljke se koristi za ublažavanje nesanice, a stručnjaci ističu da čaj od valerijane može smanjiti potrebu za uzimanjem tableta za spavanje.

Čaj od lavande

Specifičnog je mirisa i okusa, umiruje i opušta. Lavanda se vrlo često dodaje u kreme i losione za njegu tijela jer njezin miris opušta.

Na tržištu je dostupan veliki broj različitih čajeva. Kako biste otkrili koji vam najbolje odgovara, morat ćete ih isprobati. Ako bolujete od nekih medicinskih stanja ili uzimate neke lijekove, svakako se prije početka svakodnevne konzumacije čajeva posavjetujte s liječnikom.

Saznajte zašto svaku večer prije spavanja trebate masirati stopala!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti