Zašto trebate jesti češnjak na prazan želudac?

Zašto trebate jesti češnjak na prazan želudac?

Zašto trebate jesti češnjak na prazan želudac?
  • Objavljeno: Srijeda, 03.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj dosadašnjih istraživanja je pokazao da češnjak ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Poznato je da termičkom obradom češnjak gubi dio svojih ljekovitih svojstava pa se zato preporučuje jesti ga sirovog. Prednosti češnjaka još više dolaze do izražaja kada ga jedete na prazan želudac jer tada niti jedna namirnica ne može doći s njim u interakciju.

Glavni razlog zašto češnjak trebate jesti na prazan želudac je taj što su bakterije tada najranjivije. Češnjak je jedna od namirnica s najboljim antibiotskim svojstvima i koristi se već tisućljećima za uništavanje patogena.

Češnjak može ublažiti simptome hipertenzije i potiče cirkulaciju krvi. Također sudjeluje u prevenciji srčanih bolesti, potiče rad jetre i mokraćnog mjehura. Uz sve to, češnjak potiče rad probavnog sustava i ublažava probavne smetnje.

Češnjak može smanjiti razinu hormona stresa i regulirati razinu želučane kiseline, čija se proizvodnja povećava svaki put kada ste pod stresom. Češnjak je odličan za detoksikaciju organizma.

Istraživanja su pokazala da češnjak može smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, depresije i nekih vrsta raka. Čisti tijelo od parazita i sprječava razmnožavanje bakterija i virusa.

No, prije nego započnete sa svakodnevnom konzumacijom češnjaka trebate provjeriti je li češnjak siguran za vas i vaše zdravlje. Ako ste alergični na češnjak, ne biste ga smjeli jesti sirovog, već uzimati u obliku suplementa. Ljudi koji uzimaju lijekove protiv HIV-a trebaju biti oprezni jer češnjak može doći u neželjenu interakciju s lijekovima.

Potražite recept za pripremu soka od češnjaka koji pročišćava krv!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti