Spavanje i vježbanje su ključni za brz metabolizam!

Spavanje i vježbanje su ključni za brz metabolizam!

Spavanje i vježbanje su ključni za brz metabolizam!
  • Objavljeno: Petak, 22.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako vaše životne navike nisu zdrave, vaš metabolizam će postajati sve sporiji iz dana u dan. Metabolizam najviše usporavaju manjak fizičke aktivnosti i spavanja.

Usvajanje zdravih prehrambenih navika je ključno za ubrzanje metabolizma, ali sve to pada u vodu ako ne spavate i ne krećete se dovoljno.

Vaše navike spavanja uvelike utječu na to koliko brzo će vaš metabolizam raditi. Istraživanja su pokazala da manjak sna dramatično usporava metabolizam. Osim što usporava metabolizam, manjak sna povećava rizik od nastanka niza bolesti, kao što su dijabetes tipa 2 i bolesti kardiovaskularnog sustava.

Kada ne spavate dovoljno, tada vaše tijelo počinje žuditi za grickalicama jer one razinu energije povećavaju relativno brzo. Razina hormona gladi se povećava, razina šećera u krvi pada, a samim time i razina energije.

Saznajte kako preživjeti dan nakon neprospavane noći!

Što se vježbanja tiče, ono je ključno za brz metabolizam. Mišići su ti koji troše najviše kalorija, a vježbanjem se povećava postotak mišićne mase. Upravo zbog toga je vrlo važno redovito raditi vježbe snage.

Istraživanja su pokazala da su intervalni treninzi visokog intenziteta najbolji za ubrzanje metabolizma jer oni iz minute u minutu šokiraju tijelo. Znanstvenici su ustanovili da nakon treninga visokog intenziteta tijelo pojačano troši kalorije tijekom idućih nekoliko sati.

Saznajte što se događa s vašim tijelom nakon samo jednog treninga!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti