Špinat u borbi protiv Alzheimerove bolesti
Povrće koje je bogato antioksidansima kao što je špinat, mrkva i marelica, može pomoći u smanjenju simptoma Alzheimerove bolesti.
Njemački znanstvenici su proučavali razliku između 74 osobe koje pate od Alzheimerove bolesti i 158 osoba koje su u potpunosti zdrave. Sudionici su bili u dobi od 65 do 90 godina. Nakon neuropsihološkog testiranja, izračunavanja indeksa tjelesne mase i analize krvi, znanstvenici su pronašli vidljive razlike.
Naime, sudionici koji pate od Alzheimerove bolesti imali su znatno nižu razinu vitamina C i beta karotena, u odnosu na sudionike koji su u potpunosti zdravi.
Potrebno je nastaviti s istraživanjem s većim brojem sudionika kako bismo potvrdili rezultate, DailyMail prenosi izjavu dr. Gabriela Nagela.
Simptomi Alzheimerove bolesti uključuju zaboravljivost, nedostatak koncentracije, smanjenu sposobnost orijentacije i oslabljene kognitivne sposobnosti.
Oksidativni stres, koji smanjuje dotok kisika u ljudsko tijelo, također može potaknuti razvoj Alzheimerove bolesti, što je navelo znanstvenike na istraživanje učinka antioksidansa u zaštiti od nastanka, ali i smanjenja simptoma Alzheimerove bolesti.
-
Pharmagal Novi dodatak prehrani na tržištu: Karbofenulin kapsule s inulinom
-
Pharmagal Briga koja raste s brkovima: Pharmagal uz Bradatu aukciju
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
Recept dana
Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...
1:30h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
