Isprobajte ovih 7 namirnica koje se bore protiv Alzheimerove bolesti i demencije!

Isprobajte ovih 7 namirnica koje se bore protiv Alzheimerove bolesti i demencije!

Isprobajte ovih 7 namirnica koje se bore protiv Alzheimerove bolesti i demencije!
  • Objavljeno: Nedjelja, 30.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Postoje mnoge vrste demencije, ali Alzheimerova bolest je najčešći oblik i utječe na više od 35 milijuna ljudi širom svijeta.

Demencija je progresivna i uzrokuje oštećenje mozga. Nakon što stanice u mozgu ne mogu međusobno komunicirati, tijelo prestaje ispravno funkcionirati. Pravilna prehrana može očuvati zdravlje tijela, a loša prehrana može povećati zdravstvene probleme.

Kurkuma

Istraživanja pokazuju da kurkumin učinkovito uklanja plak iz mozga koji pridonosi razgradnji stanica što može dovesti do Alzheimerove bolesti.

Primijenite ove osnovne korake za prevenciju Alzheimerove bolesti!

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Sadrži tvar koja se zove oleokantal. Ona pomaže povećati proizvodnju ključnih proteina i enzima koji pomažu razbiti plakove povezane s Alzheimerovom bolešću.

Bobičasto voće

Ti plodovi sadrže tvari koje štite mozak od daljnjih oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Ima protuupalna svojstva i sadrži antioksidanse i puno vitamina C i E.

Špinat

Špinat je snažan antioksidans. Prema istraživanju koje je uključivao više od 200 žena, hrana bogata vitaminom B6 i folnom kiselinom, može pomoći poboljšati kratkoročno pamćenje i mentalne sposobnosti.

Brokula

Brokula sadrži dvije hranjive tvari koje mogu pomoći poboljšati funkcije mozga. Vitamin K pomaže u jačanju kognitivnih sposobnosti, a kolin je zadužen za poboljšanje pamćenja. Brokula također sadrži i folnu kiselinu.

Isprobajte 3 recepta sa brokulom koja ćete obožavati!

Orasi

Orasi obiluju protuupalnim nutrijenatima i pozitivno djeluju na srce i krvotok što omogućuje učinkovit protok kisika u mozak.

Divlji losos

Prema istraživanju, osobe koje jedu 3 obroka plave ribe tjedno, imaju 50% manje šanse oboljeti od Alzheimerove bolesti i demencije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti