Što kronične glavobolje govore o zdravlju?

Što kronične glavobolje govore o zdravlju?

Što kronične glavobolje govore o zdravlju?
  • Objavljeno: Srijeda, 16.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Turske otkriva da osobe, koje pate od kroničnih glavobolja, pate od manjka minerala u tijelu, ali i previsoke razine toksina. Dosadašnja istraživanja su pokazala da su učestale glavobolje zapravo posljedica drugih medicinskih stanja i poremećaja.

U istraživanju je sudjelovalo 50 osoba, a njih 25 je patilo od kroničnih glavobolja. Svi sudionici su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama. Znanstvenici su potom analizirali uzorke krvi svakog sudionika. Sudionici tijekom istraživanja nisu uzimali suplemente, konzumirali alkohol, pušili niti uzimali lijekove.

Rezultati analize krvi su pokazali da osobe koje pate od kroničnih glavobolja pate i od manjka važnih minerala - bakar, magnezij i cink, ali i da u tijelu imaju visoku razinu teških metala - kadmij, željezo, olovo i mangan.

Održavanje stabilne razine mikrominerala (minerala kojih tijelo treba u malim količinama) i makrominerala (minerala kojih tijelo treba u većim količinama) je ključno za održavanje dobrog zdravlja cjelokupnog organizma.

Tijelu je potrebna adekvatna količina minerala kako bi obavljalo sve tjelesne procese. Kada razina minerala u tijelu nije zadovoljavajuća, povećava se rizik od nastanka kronične upale koja je jedan od faktora rizika za nastanak niza teških medicinskih stanja i poremećaja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti