Što trebate jesti za prevenciju Alzheimerove bolesti?

Što trebate jesti za prevenciju Alzheimerove bolesti?

Što trebate jesti za prevenciju Alzheimerove bolesti?
  • Objavljeno: Nedjelja, 04.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čak 50% slučajeva Alzheimerove bolesti je uzrokovano sljedećim faktorima rizika: dijabetes, visok krvni tlak, pretilost, manjak tjelovježbe, pušenje i depresija. U obzir možemo uzeti i prehranu jer su istraživanja pokazala da prehrambene navike značajno utječu na rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Tradicionalna mediteranska prehrana se temelji na povećanom unosu povrća, voća, mahunarki i orašastih plodova. Kada su znanstvenici analizirali na koji način mediteranska prehrana utječe na rizik od nastanka Alzheimerove bolesti, ustanovili su da mediteranska prehrana potiče kognitivne sposobnosti i sudjeluje u prevenciji njihovog slabljenja.

Američki zanstvenici su analizirali povezanost unosa različitih vrsta masti i visine rizika od nastanka Alzheimerove bolesti. Rezultati su pokazali da osobe, čija se prehrana temelji na povišenom unosu nezasićenih masti, a smanjenom unosu zasićenih, imaju niži rizik od nastanka Alzheimerove bolesti i pada kognitivnih funkcija općenito.

Mediteranska prehrana, koja se temelji na smanjenom unosu zasićenih masti, potiče kognitivne funkcije i pomaže u prevenciji prijevremenog slabljenja kognitivnih funkcija. Otkrijte jednostavne korake za prevenciju Alzheimerove bolesti.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da mediteranska prehrana može produljiti životni vijek za 5 do 10 godina. Znanstvenici ističu da su rezultati ovog istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti