Kokosovo ulje je bolje od bilo koje paste za zube

Kokosovo ulje je bolje od bilo koje paste za zube

Kokosovo ulje je bolje od bilo koje paste za zube
  • Objavljeno: Subota, 03.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su proveli analizu rezultata velikog broja istraživanja kako bi ustanovili na koji način se rizik od nastanka bolesti usne šupljine može svesti na minimum. Analizirali su učinak nekoliko prirodnih ulja i različitih pasti za zube.

Otkrili su da je kokosovo ulje najučinkovitije u prevenciji bolesti usne šupljine, u odnosu na ostale vrste ulja i različite paste za zube. Kokosovo ulje se pokazalo najdjelotvornijim za uklanjanje streptokoka, opasne bakterije koja može uzrokovati oštećenja cakline i bolesti desni.

Streptokok je bakterija koja ima kiselo djelovanje. Stručnjaci procjenjuju da čak 60 do 90% djece ima previsoku razinu streptokoka u ustima, kao i većina odraslih. Streptokok je bakterija koja igra vodeću ulogu u propadanju zubi.

Jako mala količina kokosovog ulja je potrebna da bi se smanjila razina štetnih bakterija u ustima, a uz sve to, kokosovo ulje neće uzrokovati nikakve nuspojave ili neželjene reakcije.

Ovo istraživanje iznova potvrđuje rezultate prethodnih istraživanja, odnosno da se kokosovo ulje može koristiti za poticanje zdravlja cjelokupnog organizma, izjavio je voditelj istraživanja dr. Damien Brady.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da je održavanje adekvatne higijene usne šupljine neophodno za održavanje zdravlja cjelokupnog organizma. Naime, zdravlje usne šupljine je direktno povezano sa zdravljem kardiovaskularnog sustava, a bolesti usne šupljine povećavaju rizik od nastanka niza srčanih bolesti.

Kako koristiti kokosovo ulje za higijenu usne šupljine?

Uzmite žlicu kokosovog ulja i mućkajte u ustima 15 do 20 minuta i ispljunite. Kokosovo ulje nemojte ni slučajno progutati jer će ono nakon mućkanja sadržavati štetne bakterije i mikroorganizme. Otkrijte koje su najznačajnije prednosti kokosovog ulja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti