Što trebate znati o njezi kože zimi?

Što trebate znati o njezi kože zimi?

Što trebate znati o njezi kože zimi?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 05.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Suha i nadražena koža zimi je problem velikog broja ljudi. Trebate znati da se ne morate pomiriti sa suhom kožom i da možete napraviti puno toga kako bi ona postala mekana i glatka.Često griješimo kada je u pitanju njega kože. Promijenite svoje navike i ubrzo ćete primijetiti prve rezultate.

Suha koža je nekad dehidrirana koža

Ako losion za tijelo nanosite 2 puta dnevno, ujutro i navečer, velika je vjerojatnost da ne unosite adekvatnu količinu vode. Suha koža ima male pore i zategnuta je, a dehidrirana koža se ne sjaji i može imati mrlje.

Losion za tijelo nanosite 2 puta dnevno. Ujutro ga je potrebno nanositi kako biste nadomjestili hranjive tvari potrošene tijekom noći, a prije spavanja ga je potrebno nahraniti kako bi se koža tijekom noći regenerirala.

Piling treba raditi u umjerenim količinama

Osobe, koje imaju problema sa suhom kožom, često rade piling kako bi uklonili mrlje i učinili ju glatkom, ali to nije najbolje rješenje. Česti pilinzi mogu uzrokovati iritaciju i upalu, kao i intenzivni proizvodi za čišćenje lice.

Piling radite jednom tjedno. Ostale dane za uklanjanje nečistoća s lica koristite običnu vodu. Koža se rijetko toliko jako uprlja da trebate koristiti proizvode za čišćenje. Naravno da posebnu pažnju trebate posvetiti čišćenju šminke s lica.

Korištenje krivih proizvoda

Osobe koje imaju suhu kožu često koriste guste i teške kreme. Molekule ovih proizvoda su prevelike i ne mogu prodrijeti u kožu, stoga ni nemaju nikakve koristi.

Ako još uvijek niste odabrali proizvod koji odgovara vašem tipu kože, posavjetujte se s liječnikom. Serumi su odlični jer su njihove molekule male i lako prodiru u kožu. Tražite kreme s protuupalnim djelovanjem kako biste smanjili crvenilo i svrab kože.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti